Inici ViesGironaCerdanya Anglada-Cerdà a la Roca de l’Ordiguer (Cadí)

Anglada-Cerdà a la Roca de l’Ordiguer (Cadí)

per jordi.ceballos@gmail.com

L’Anglada-Cerdà va començar a ser oberta l’any 1959 per Josep M. Anglada i Xavier Ylla, però l’obertura va quedar a mitges fins que l’any 1965 en Josep M. Anglada i Joan Cerdà la van acabar. Es una de les grans clàssiques del Cadí juntament amb la veïna Cerdà-Pokorski.

La primera ascensió hivernal de l’Anglada-Cerdà va tenir lloc l’any 1974 a càrrec de Joan Badia, Emili Albir, Joan Ribas, Antoni Céspedes i Joan Oliva.

Es una via ben maca i de grau amable, amb alguns trams puntuals una mica més picants que li donen la gràcia. La roca als llocs claus està sanejada, però tot i així cal anar al lloro, no és gaire recomanable ficar-se a la via amb una cordada al davant.

L’itinerari ens ha semblat fàcil de seguir, només és qüestió d’anar cercant el camí més lògic. Hem seguit la ressenya d’escalatroncs, excepte a la cinquena tirada que hem anat pel recorregut original (cap a la dreta) i ens ha semblat millor així, hi ha un flanqueig maco i amb bona roca.

Orientació

Nord

Aproximació

Des de Martinet anem a Estana, creuem el poble i deixem el cotxe a l’aparcament de Coll de Pallers, a la coordenada N 42º 18.913′ E 1º 39.514′ (enllaç a Google Maps).

Prenem el camí PR fins a Prat de Cadí, i un cop allà és molt evident trobar la Roca de l’Ordiguer, la tenim al davant. Seguim el PR cap a la Canal del Cristall, i abans d’entrar a la canal tenim la via a l’esperó de la dreta. La via comença just a sota d’un arbre característic que hi ha a uns 15 m d’alçada. Es triga al voltant de 1h 30min del cotxe a peu de via.

Material

10 cintes i friends fins al Camalot #3

Descens

Acabada la via, seguim amunt uns 100 m, i llavors unes fites en direcció oest baixen per una vira en direcció a la Canal del Cristall. Quan la vira sembla que es talla, sobretot no hem de baixar a l’esquerra per una canal (acabaríem arribant a un perillós tobogan), cal pujar una mica i mantenir-se en la mateixa vira per la que anàvem, sempre el més a la dreta possible (es veu una fita en un collet just abans d’entrar a la canal).  Els darrers 30 metres es poden desgrimpar sense gaire dificultat o podem fer un ràpel de 2 bolts.

Cordada

Cisco Figueroa i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar