Inici ViesGironaCerdanya Cerdà-Pokorski a la Roca de l’Ordiguer (Cadí)

Cerdà-Pokorski a la Roca de l’Ordiguer (Cadí)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Cerdà-Pokorski a la Roca de l’Ordiguer va ser oberta els dies 11-12 d’octubre de 1959 per Joan Cerdà i Heinz Pokorski. Aquesta va ser la primera via de la paret, i la següent va ser l’Anglada-Cerdà al 1965. Es tracta d’un recorregut agosarat, pel bell mig de la paret i que es pot fer íntegrament en lliure amb un grau de 6b+ (obligat V+). Es una via variada, amb fissures, diedres i xemeneies, i amb molta autoprotecció en general.

Es tracta d’una via del tot recomanable, sempre i quan tinguem en compte que a l’Ordiguer hi ha molta roca trencada. Tot i això, la via està molt sanejada, però no és aconsellable ficar-s’hi amb alguna cordada al davant.

Orientació

Nord

Aproximació

Des de Martinet anem a Estana, creuem el poble i deixem el cotxe a l’aparcament de Coll de Pallers, a la coordenada N 42º 18.913′ E 1º 39.514′ (enllaç a Google Maps). Prenem el camí PR fins a Prat de Cadí, i un cop allà és molt evident trobar la Roca de l’Ordiguer, la tenim al davant. Seguim el PR cap a la Canal del Cristall, i abans d’arribar-hi sortim cap a la dreta fins arribar a l’evident diedre on comença la via. Es triga al voltant de 1h 30min del cotxe a peu de via.

Material

18 cintes, fissurers, 1 xapa recuperable, friends fins al Camalot #4 i estreps. Opcionalment repetir friends del 0.4 al 3

Descens

Unes fites en direcció oest baixen per una vira en direcció a la Canal del Cristall. Quan la vira sembla que es talla, sobretot no hem de baixar a l’esquerra per una canal (acabaríem arribant a un perillós tobogan), cal pujar una mica i mantenir-se en la mateixa vira per la que anàvem, sempre el més a la dreta possible (es veu una fita en un collet just abans d’entrar a la canal).  Els darrers 30 metres es poden desgrimpar sense gaire dificultat o podem fer un ràpel de 2 bolts.

Cordada

Christian Ruiz i Jordi Ceballos

Enllaços

La Cordada Centenària


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar