Inici ViesGironaCerdanya Castells-Barberà a la Roca Verda (Cadí)

Castells-Barberà a la Roca Verda (Cadí)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Castells-Barberà va ser oberta l’any 1975 per Joan Castells i Vicenç Barberà.  Es una de les grans clàssiques del Cadí, una línia ben lògica, amb bona roca i un grau prou amable. L’itinerari es troba molt poc equipat, però amb un joc de friends i algunes bagues ho podrem protegir la mar de bé.

El llarg més curiós és el quart, on ens endinsem a una profunda i fosca xemeneia, que finalitza a un petit balcó amb vistes on val la pena fer reunió. En conjunt és una via del tot recomanable per gaudir de l’escalada al Cadí.

Orientació

Nord-oest

Aproximació

Des de Martinet anem a Estana, creuem el poble i deixem el cotxe a l’aparcament de Coll de Pallers (enllaç a Google Maps). Prenem el camí fins a Prat de Cadí, el creuem i prenem el PR fins a la Canal del Cristall. Creuem la canal i fem una llarga grimpada per terreny indefinit fins arribar al peu de via on hi ha un pi molt petit.

Aquesta via transcorre per la xemeneia de més a la dreta de la Roca Verda, i a la seva dreta hi ha una gran placa amb una característica fissura en forma d’arc, que ens anirà bé per tenir un punt de referència. Es triga al voltant de 1h 30min del cotxe a la Canal del Cristall.

Material

10 cintes, friends fins al Camalot #4 (no cal repetir cap mida) i 3 bagues per a blocs encastats (una de ben llarga)

Descens

Pugem una mica i de seguida prenem una traça a ma dreta que baixa còmodament fins a la Canal del Cristall.

Cordada

Ricard Rofes i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar