Inici ViesGironaRipollès Dersu Uzala a Coll Roig

Dersu Uzala a Coll Roig

per jordi.ceballos@gmail.com

La Dersu Uzala va ser oberta l’any 1985 per Xavi Metal i Joan Dadeu, i fa referència al títol del llibre i pel·lícula Dersu Uzala (“El caçador”). Es una via força amable per tastar l’excel·lent calcari de Coll Roig, i té una segona tirada especialment maca. Es una via ràpida, que podem combinar perfectament amb alguna altra via de la paret.

Orientació

Sud

Aproximació

Des de Gombrèn anem direcció al Santuari de Montgrony, i poc abans d’arribar al Santuari prenem una pista a l’esquerra (hi ha un cartell indicador) cap al refugi de Planelles. Un cop al refugi (àrea d’esbarjo), la pista fins a Coll Roig empitjora però amb un cotxe alt es passa bé. En pocs minuts arribem a Coll Roig, on aparquem a la esplanada de la coordenada N 42º 16.356′ E 2º 05.725′ (enllaç a Google Maps). Des del mateix aparcament surt un camí que inicialment fa una mica de baixada i ens porta en pocs minuts a les parets.

Material

12 cintes i friends fins al Camalot #1

Descens

La via acaba dalt d’una agulla. Fem un ràpel de 20 m i després baixem per un camí evident fins al cotxe.

Cordada

Carles Llovet, Sandra Serra i Jordi Ceballos

Enllaços

El Col·leccionista de Vies


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar