Inici ViesLleidaLa NogueraCamarasa GAM a la Paret de les Gralles (Camarasa)

GAM a la Paret de les Gralles (Camarasa)

per jordi.ceballos@gmail.com

La GAM a la Paret de les Gralles va ser oberta l’any 1980 per Lluís Corral i Enric Pujol.  Es una bona via de xemeneies, poc equipada, amb una segona i tercera tirades molt guapes. El peatge és la primera tirada, on cal tantejar cada presa. Després la roca va millorant, fins que al final és excel·lent. La via es deixa protegir bé ja que hi ha molta fissura.

La via original no tenia cap expansió, però el Jaume Clotet “Paca” va equipar les reunions en una repetició, ja que desconeixia que la via ja estava oberta.

Orientació

Nord

Aproximació

Des de Camarasa prenem la pista fins a l’Ermita de Sant Jordi, continuem aprox 1 km fins a uns camps i aparquem a N 41º 53.845′ E 00º 53.621′ (enllaç a Google Maps).

Prenem un caminet marcat amb fites que al principi fa baixada, i després s’enfila dalt d’un turonet que ens queda al davant. Seguim les fites fins arribar a una que té una pedra pintada de vermell (aquí hi ha els 2 ràpels per anar a la Terra Lliure). En el nostre cas ens convé més anar una mica més enllà i rapelar la canal d’arbres que hi ha just al costat de la GAM.

Material

12 cintes, fissurers/tricams, 2 bagues, friends fins al Camalot #3. Opcionalment un #4

Descens

Desfem el camí d’aproximació.

Cordada

Eduard Giménez i Jordi Ceballos

Enllaços

Rocaineu


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar