Inici ViesLleidaLa NogueraCamarasa Rupi-Garreta al Sabardó (Camarasa)

Rupi-Garreta al Sabardó (Camarasa)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Rupi-Garreta va ser oberta l’any 1984 per Josep Maria Rosell “Rupi” i Xavier Garreta. Es un itinerari del tot recomanable que ressegueix la canal/fissura que hi ha entre l’agulla i la paret. La via es troba pràcticament equipada, la roca és excel·lent i resulta molt agraïda d’escalar.

Un cop al collet, la via arribava al cim del Sabardó seguint el darrer tram de la normal (que puja per l’altre vessant de l’agulla), però actualment tothom surt per la variant directa de sortida que l’any 1993 van obrir Jordi Marmolejo i Josep Terraza “Wit Pils”, un tram ben dret i maco, on es concentren les màximes dificultats de la via.

Orientació

Nord

Aproximació

Travessem el poble de Camarasa direcció Tremp i aparquem just abans de creuar el riu Segre (enllaç a Google Maps). Seguim a peu per la carretera i poc abans d’arribar a la Central Hidroelèctrica prenem un corriol que s’enfila directe fins a la base del Puro. Anem a la dreta i en només 1 minut arribem al Sabardó. Seguim una corda fixa cap a l’esquerra i arribem a peu de via.

Material

8 cintes. Opcionalment friends fins al Camalot #2

Descens

  • Si ens hem quedat al cim de l’agulla, fem 2 ràpels pel vessant oest (15+40).
  • Si hem fet la Sortida Directa fins dalt de tot, prenem el corriol cap a l’esquerra fins al pont penjat i tornem de nou a la carretera. 

Cordada

David Codina i Jordi Ceballos

Enllaços

El Col·leccionista de Vies


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar