Inici ViesLleidaLa NogueraSant Llorenç de Montgai Normal a l’Esperó Remacha (Sant Llorenç de Montgai)

Normal a l’Esperó Remacha (Sant Llorenç de Montgai)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Normal a l’Esperó Remacha va ser oberta l’any 1971 per Quim Lores i Andreu Cots. La via està dedicada a Joan Manuel Remacha Selva, membre del CELL (Centre Excursionista de Lleida) que amb només 15 anys va patir un accident mortal en aquesta paret.

El malaurat accident va tenir lloc el 14/12/1969 en una sortida col·lectiva del CELL on es va instal·lar un pessebre al cim de la Bessona Gran (Camarasa). En el transcurs de la jornada, el noi es va sortir del grup, va grimpar uns metres per aquesta paret i va tenir la mala fortuna de caure. Un parell d’anys més tard van obrir aquesta via, dedicada a l’accidentat.

Es tracta d’una via del tot recomanable, amb molt bona roca, ràpida d’escalar i que actualment es troba retroequipada amb parabolts. A la segona tirada existeix una variant directa de 6a que va ser equipada l’any 1989 per Jordi Marmolejo i Josep Arilla “Pito”.

Orientació

Sud

Aproximació

Si venim de Balaguer, just abans d’arribar a Camarasa prenem un trencall a l’esquerra fins a Sant Llorenç de Montgai. L’Esperó Remacha es troba just a l’esquerra de la Paret de l’Os. La via comença just a sobre de la placa de marbre en record de Joan M. Remacha.

Material

8 cintes

Descens

Prenem el corriol en direcció est que ressegueix per darrera tota la Paret de l’Os, i acabem arribant de nou a la carretera.

Cordada

David Codina i Jordi Ceballos

Enllaços

El Col·leccionista de Vies


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar