Inici ViesBarcelonaSant LlorençLa Mola Troya-Díaz al Cap de Mort (Sant Llorenç)

Troya-Díaz al Cap de Mort (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Troya-Díaz va ser oberta l’any 1970 per Manolo Martínez Troya “Troya petit” i Josep Antoni Díaz. Aquesta via apareix al Sant Llorenç Pam a Pam amb el nom de “Troya Petit”, però és només perquè algú la va anomenar erròniament així, el nom correcte és Troya-Díaz.

Dels oberturistes només és viu en Josep Antoni Díaz, i en comentar-li que vindríem a repetir la via, ha tingut l’amabilitat de venir a saludar-nos! En Josep ens ha explicat que l’encastament de la primera tirada el pujaven i baixaven a pèl tots 2 simplement per jugar, fins que un dia es van decidir a acabar d’obrir la via sencera. I d’això ja fa més de 50 anys!  

El primer llarg ressegueix un encastament ben maco però amb roca a controlar, i després hi ha un estètic flanqueig a esquerres. El segon llarg és ben maco, però l’equipament estava molt precari i l’hem restaurat: hem canviat el primer burí per un parabolt, a continuació hem deixat un pitó a caldo (cortesia de Jordi Cuevas), i finalment hem restaurat també la segona reunió. El darrer llarg comença amb un tram força dret, però aviat afluixa i es fa bé.

Al segon llarg també es pot seguir recte amunt per la Variant Sánchez-Pérez, que va ser oberta l’any 1971 per Ramon Sánchez “Ramonet” i Angel Pérez quan intentaven repetir la via original, però al segon llarg van anar recte amunt per error.

Orientació

Sud

Aproximació

Des de Matadepera anem fins al final del Carrer Cavall Bernat, on aparquem (enllaç a Google Maps). Pugem al collet del Cavall Bernat, i anem a la dreta fins arribar a peu de via.

Material

10 cintes, 2 bagues per savines i friends fins al Camalot #3. Opcionalment friends del #4 i #5 per al primer llarg.

Descens

Caminant

Cordada

Christian Ruiz, Sergi Villar i Jordi Ceballos

Enllaços

Copitos de Roca
Santllors


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar