Inici ViesLleidaLa NogueraSant Llorenç de Montgai Verd glas a la Formiguera (Sant Llorenç de Montgai)

Verd glas a la Formiguera (Sant Llorenç de Montgai)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Verd Glas va ser oberta l’any 1996 per Xavier Garreta “Garrets” i Eusebi Codina. Es tracta d’una via de caire esportiu, amb bona roca i que ressegueix la línia de ràpel de la Catefer.  Un itinerari molt ràpid, a combinar amb altres vies per la zona.

Orientació

Sud

Aproximació

Venint de Balaguer, just abans d’arribar a Camarasa prenem un trencall a l’esquerra direcció a Sant Llorenç de Montgai. Aparquem a una esplanada a mà dreta (enllaç a Google Maps) que hi ha pocs metres abans del poble.

Prenem el corriol fins arribar a la via del tren. No hem de creuar la via, sinó prendre un corriol a mà dreta que va directe al sector on es troba la via, que comença just a l’esquerra de la Catefer.

Material

Unes 10 cintes.  Opcionalment un Camalot #1

Descens

Desgrimpem assegurats a cercar el ràpel de la via Catefer, des d’on baixem amb un únic ràpel de 30 m justos fins al terra. També hi ha l’opció de baixar caminant. En aquest cas, seguim el corriol, travessem el túnel per sota les vies del tren i prenem un corriol a mà dreta (sud) que torna directe a l’aparcament.

Cordada

Ricard Rofes, David Cabañas i Jordi Ceballos

Enllaços

Joan Asín


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar