Inici ViesLleidaLa NogueraSant Llorenç de Montgai Catefer a la Formiguera (Sant Llorenç de Montgai)

Catefer a la Formiguera (Sant Llorenç de Montgai)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Catefer va ser oberta l’any 1972 per Eduard Ribes i el Josep Vidal “Vidalillo”, i li van posar aquest nom en referència a “Catalunya Terra Ferma”. Es troba ubicada al sector dret de la Paret de la Formiguera i és un itinerari del tot recomanable, amb uns diedres especialment guapos. Es una via ràpida, a combinar amb altres de la zona.

Orientació

Sud

Aproximació

Venint de Balaguer, just abans d’arribar a Camarasa prenem un trencall a l’esquerra direcció a Sant Llorenç de Montgai. Aparquem a una esplanada a mà dreta (enllaç a Google Maps) que hi ha pocs metres abans del poble.

Prenem el corriol fins arribar a la via del tren. No hem de creuar la via, sinó prendre un corriol a mà dreta que va directe al sector on es troba la via.

Material

8 cintes i friends fins al Camalot #0.75

Descens

Un ràpel de 30 m justos fins al terra. També hi ha l’opció de baixar caminant. En aquest cas, seguim el corriol, travessem el túnel per sota les vies del tren i prenem un corriol a mà dreta (sud) que torna directe a l’aparcament.

Cordada

Víctor Vigil i Jordi Ceballos

Enllaços

Desventuras y Milagros
El Col·leccionista de Vies


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar