Inici EscaladesLa NogueraMontrebei Paret de Catalunya Nazgul a la Paret de Catalunya (Montrebei)

Nazgul a la Paret de Catalunya (Montrebei)

per admin

Enfrontar-se a una via de Montrebei sempre dóna un cert respecte, i que la via s’anomeni Nazgul, com els espectres diabòlics de Tolkien, la veritat és que no ajuda precisament a començar relaxat… La via ens ha agradat molt, té alguns trams ben guapos, com la formidable segona tirada, o el curiós túnel que has de travessar a la quarta tirada. La via té una mica de tot: excel·lents fissures, diedres, alguna placa, canals herboses, artifo, i un bon grapat de xemeneies de tots els tipus (estretes, mitjanes i amples). La via està poc equipada però no cal pitonar. Roca en general sanejada, però amb trams a controlar.

A nivell de dificultat/exigència ens ha semblat comparable al Diedre Audoubert, tot i que l’Audoubert és molt més elegant i surts més satisfet. A la Nazgul amb tantes xemeneies acabes baldat i probablement amb terra dins la roba, és una via més de batalla. Hem seguit la ressenya del llibre del Luichy, impecable com sempre.

Orientació:  Sud-oest

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Des d’Àger prenem la carretera cap al Parc Astronòmic. Passats uns quilòmetres, prenem una pista a l’esquerra (indicació Castell de Sant Llorenç) i anem seguint la pista fins al Prat de Sant Llorenç a la coordenada N 42º 03.469′ E 0º 41.187′ (enllaç a Google Maps). Al final del Prat prenem el corriol, que va paral·lel a les parets i el resseguim una estona. Quan estem a l’alçada de la via, sortim del corriol principal i enfilem directes cap a la paret (fites). En arribar a la base de la paret, fem una grimpada i després flanquegem aprox. uns 90 metres (millor encordats) fins a peu de via. L’inici de la primera tirada és comú amb el Diedre Audoubert.

Material:  15 cintes, tascons, 2 jocs de friends fins al Cam #3 i un #4.

Descens:  Anem resseguint el llom de la paret en direcció sud. Quan trobem dues fites molt juntes deixem la pista, i de seguida arribem a una fita gegant que ens indica el camí de baixada al Prat de Sant Llorenç.

Cordada:  Josep Santasusana i Jordi Ceballos

També et pot interessar