Inici ViesLleidaLa NogueraMontrebei Paret de Catalunya El Cau del Sioux a la Paret de Catalunya (Montrebei)

El Cau del Sioux a la Paret de Catalunya (Montrebei)

per jordi.ceballos@gmail.com

El Cau del Sioux es troba a la Paret de Catalunya, i va ser obert l’any 2009 per Joan Vidal “Indi” en solitari. Es un itinerari ben maco, ràpid, amb roca excel·lent i del tot recomanable. La via sencera es pot fer en lliure (7b+), però no obliga més de V+. La curiositat de la via és visitar el fotogènic Cau del Sioux, una reunió ideal per treure unes olivetes i gaudir de les vistes!

Aquesta via pot estar bé com a primera presa de contacte amb la Paret de Catalunya, i així ubicar-se una mica, conèixer la roca, l’aproximació/descens, etc. però en realitat no és gaire representativa de l’escalada a Montrebei, que acostuma a ser més salvatge. Altres bons itineraris per començar a Montrebei són el Petit Diedre i el Diedre Gris.

Orientació

Sud-oest

Aproximació

Un cop a Àger, prenem la carretera cap al Parc Astronòmic. Passats uns quilòmetres, prenem una pista a l’esquerra (indicació Castell de Sant Llorenç) i anem seguint la pista fins al Prat de Sant Llorenç a la coordenada N 42º 03.469′ E 0º 41.187′ (enllaç a Google Maps).

Prenem el corriol que avança paral·lel a les parets i el seguim una estona. Pugem fins a l’inici de la xemeneia GEDE, i la via comença a prop d’una gran alzina.

Material

18 cintes, friends fins al Camalot #2 (#3 opcional), fissurers, 1 baga i estreps

Descens

Resseguim el llom de la paret en direcció sud. Quan trobem dues fites molt juntes deixem la pista, i de seguida arribem a una fita gegant que ens indica el camí de baixada al Prat de Sant Llorenç.

Cordada

Christian Ruiz, Ricard Montalà i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar