Inici EscaladesLa NogueraMontrebei Paret de Catalunya GEDE a la Paret de Catalunya (Montrebei)

GEDE a la Paret de Catalunya (Montrebei)

per admin

La GEDE va ser la primera via de la Paret de Catalunya, oberta l’any 1970 per Josep Paytubí, Jordi Matas i Miquel Lusilla. Posteriorment, l’any 1979, Joan Badia, Josep Casanovas i Josep E. Paül van obrir l’Entrada Directa.

Ha estat divertit posar-nos a la pell dels primers exploradors de la zona, i anar-nos enfrontant a diverses xemeneies molt guapes, intercalades amb trams de canals. Es una via d’aventura, no apta per a escaladors gourmets, però que a nosaltres ens ha agradat. Val la pena fer la Entrada Directa, a la segona tirada hi ha una xemeneia molt guapa. I a destacar especialment la xemeneia de la quarta tirada, força tècnica i segurament la més guapa de tota la via. Tractant-se d’una via històrica, per sort manté el seu caràcter original i només trobem algun que altre pitó en tot el recorregut. Les reunions són en arbres, excepte la R1 de la entrada directa que s’ha d’equipar amb friends.

Orientació:  Sud-oest

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Des d’Àger prenem la carretera cap al Parc Astronòmic. Passats uns quilòmetres, prenem una pista a l’esquerra (indicació Castell de Sant Llorenç) i anem seguint la pista fins al Prat de Sant Llorenç a la coordenada N 42º 03.469′ E 0º 41.187′ (enllaç a Google Maps). Al final del Prat prenem el corriol, que va paral·lel a les parets i el resseguim fins que veiem la evident xemeneia per on va la via.

Material:  Friends fins al Cam #4 (repetir algun mitjà), 10 cintes i bagues per arbres.

Descens:  Anem resseguint el llom de la paret en direcció sud. Quan trobem dues fites molt juntes deixem la pista, i de seguida arribem a una fita gegant que ens indica el camí de baixada al Prat de Sant Llorenç.

Cordada:  Cisco Figueroa, Niko Inglada i Jordi Ceballos

També et pot interessar