Inici ViesLleidaLa NogueraMontrebei Paret de Catalunya Escorrialles a la Paret de Catalunya (Montrebei)

Escorrialles a la Paret de Catalunya (Montrebei)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Escorrialles va ser oberta l’any 2015 per Ferran Rodríguez i Luis Alfonso “Luichy”. El nom de la via no li fa justícia, ja que si bé és cert que els 2 primers llargs són un rostoll, després millora de cop i acabes ben content. La via no té gaire ambient, però la roca és bona i el recorregut està molt ben trobat, enllaçant un sistema de diedres i fissures que permeten gaudir d’una bona escalada. En conjunt ens ha semblat una via recomanable.

La via es protegeix molt bé amb flotants, però a l’inici del tercer llarg hi ha un tram delicat on cal anar amb compte, estaria bé provar de deixar-hi un pitó. 

Orientació

Sud-oest

Aproximació

Un cop a Àger, prenem la carretera cap al Parc Astronòmic. Passats uns quilòmetres, prenem una pista a l’esquerra (indicació Castell de Sant Llorenç) i anem seguint la pista fins al Prat de Sant Llorenç a la coordenada N 42º 03.469′ E 0º 41.187′ (enllaç a Google Maps). Recomanable anar amb un cotxe alt. 

Enlloc de pujar directament cap a la paret, és més còmode anar una estona pel corriol de baixada de la Paret de Catalunya i després anar a cercar el peu de via.

Material

14 cintes, friends fins al Camalot #3 (repetits fins al #2), tascons i 2 bagues. Opcionalment tascons, Camalot #4 i un estrep.

Descens

Anem a l’esquerra uns 50 metres i pugem per una curta canal amb uns metres de corda fixa. Un cop dalt, anem a la dreta i de seguida trobem la fita gegant que indica l’inici del corriol de baixada.

Cordada

Ricard Rofes, Cesc Aldabó i Jordi Ceballos

Enllaços

Romàntic guerrer


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar