Inici ViesLleidaLa NogueraMontrebei Paret de Catalunya Dels Ateus a la Paret de Catalunya (Montrebei)

Dels Ateus a la Paret de Catalunya (Montrebei)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via dels Ateus va ser oberta l’any 2014 per Héctor Sala i Luis Alfonso “Luichy”. Es una via molt ben trobada on destaquen diversos diedres que són una preciositat, així com alguns trams especialment fotogènics. Seguint l’estil de Montrebei, l’equipament és mínim, així que podrem gaudir de l’autoprotecció.

El cinquè llarg desmereix una mica la via, ja que és força trencat. En aquest llarg, als darrers metres hem anat pel darrera tal com indica la ressenya, però una altra cordada ha pujat tot recte per l’esperó final i potser és una bona alternativa.

La via acaba sortint pel darrer llarg de l’Anglada-Muñoz-Vergés, oberta al 1971 i que va ser el segon itinerari de la Paret de Catalunya.

Orientació

Sud-oest

Aproximació

Un cop a Àger, prenem la carretera cap al Parc Astronòmic. Passats uns quilòmetres, prenem una pista a l’esquerra (indicació Castell de Sant Llorenç) i anem seguint la pista fins al Prat de Sant Llorenç a la coordenada N 42º 03.469′ E 0º 41.187′ (enllaç a Google Maps). Des de l’aparcament podem identificar on es troba la via.

Prenem el camí que avança paral·lel a les parets i el seguim una estona fins que estem a la vertical de la via. Al tram final hem de pujar per una canal i grimpar un parell de ressalts per accedir a peu de via.

Material

12 cintes i friends fins al Camalot #4 (repetits del 0.75 al 2)

Descens

Resseguim el llom de la paret en direcció sud. Quan trobem dues fites molt juntes deixem la pista, i de seguida arribem a una fita gegant que ens indica el camí de baixada al Prat de Sant Llorenç.

Cordada

Christian Ruiz, Ricard Montalà i Jordi Ceballos

Enllaços

Escalador en prácticas


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar