Inici ViesLleidaLa NogueraMontrebei Paret de Catalunya El Petit Diedre a la Paret de Catalunya (Montrebei)

El Petit Diedre a la Paret de Catalunya (Montrebei)

per jordi.ceballos@gmail.com

El Petit Diedre va ser obert l’any 1980 pel Fredi Parera i Francesc Dalmases. La via es troba molt poc equipada, però es protegeix perfectament amb flotants. Es una via molt recomanable com a primera presa de contacte amb la Paret de Catalunya. Totes les tirades són interessants, i la darrera és especialment bona.

Orientació

Sud-oest

Aproximació

Un cop a Àger, prenem la carretera cap al Parc Astronòmic. Passats uns quilòmetres, prenem una pista a l’esquerra (indicació Castell de Sant Llorenç) i anem seguint la pista fins al Prat de Sant Llorenç (enllaç a Google Maps).

Des de l’aparcament ubiquem la via, que es troba pràcticament a l’alçada d’on ens trobem. Podríem arribar-hi fent una línia recta, però és millor remuntar pel camí de baixada de la Paret de Catalunya i, quan estem pràcticament a l’alçada de la paret, deixem el corriol i anem en diagonal a l’esquerra a cercar el peu de via, on hi ha una petita xemeneia.

Material

14 cintes, friends fins al Camalot #4, fissurers i 2 bagues

Descens

Pugem fins al cim i resseguim el llom de la paret en direcció sud. Quan trobem dues fites molt juntes deixem la pista, i de seguida arribem a una fita gegant que ens indica el camí de baixada al Prat de Sant Llorenç.

Cordada

Manel Ramon, Oriol Font i Jordi Ceballos

Enllaços

La Cordada Centenària


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar