Inici EscaladesLa NogueraMontrebei Paret de Catalunya El Petit Diedre a la Paret de Catalunya (Montrebei)

El Petit Diedre a la Paret de Catalunya (Montrebei)

per jordi.ceballos@gmail.com

El Petit Diedre va ser obert l’any 1980 pel Fredi Parera i Francesc Dalmases. La via es troba molt poc equipada, però es protegeix de conya amb flotants, no cal pitonar. Es una via molt recomanable com a primera presa de contacte amb la Paret de Catalunya. Totes les tirades són interessants, i la darrera és especialment xula.

Orientació:  Sud-oest

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Des d’Àger prenem la carretera cap al Parc Astronòmic. Passats uns quilòmetres, prenem una pista a l’esquerra (indicació Castell de Sant Llorenç) i anem seguint la pista fins al Prat de Sant Llorenç a la coordenada N 42º 03.469′ E 0º 41.187′ (enllaç a Google Maps). Des de l’aparcament ja podem ubicar perfectament la via, que es troba pràcticament a l’alçada d’on ens trobem. Podríem arribar-hi fent una línia recta, però és massa senglar. Es millor remuntar pel camí de baixada de la Paret de Catalunya, i quan estem pràcticament a l’alçada de la paret deixem el corriol i anem en diagonal a l’esquerra a cercar el peu de via, que comença a una petita xemeneia.

Material:  14 cintes, friends fins al Cam #4, tascons i 2 bagues

Descens:  Pugem fins al cim i resseguim el llom de la paret en direcció sud. Quan trobem dues fites molt juntes deixem la pista, i de seguida arribem a una fita gegant que ens indica el camí de baixada al Prat de Sant Llorenç.

Cordada:  Manel Ramon, Oriol Font i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

També et pot interessar