Inici Oberturistes Fredi Parera

Fredi Parera

per admin

Fredi Parera Avellaneda (Terrassa, 19/11/1957 – Terrassa, 27/01/2016)

Fredi Parera va ser un referent de l’escalada a Catalunya a la dècada dels 80, tant per l’obertura com repetició de vies d’alta dificultat. Era de la SAM (Secció d’Alta Muntanya) del Centre Excursionista de Terrassa, i tot un especialista en el delicat conglomerat de Sant Llorenç del Munt. Sovint escalava amb membres dels Pirates com Armand Ballart o Antonio G. Picazo, i va fer obertures molt destacables com per exemple la Zaratustra a Ordesa, de la qual en va fer també la primera repetició en solitari, necessitant només un bivac.

Entre les seves obertures, algunes són només petites variants d’altres vies, però també n’hi ha d’altres ben interessants, com per exemple la Circ Cric al Serrat del Moro, o la Sortida Directa del Diedre Audoubert. Per tant, per no fer diferències entre unes i altres, el llistat de les seves obertures inclou totes les variants que va obrir.

L’any 2000 va patir un greu accident mentres escalava al Pedraforca, que el va tenir dues setmanes en coma. Finalment es va recuperar, però ja no va poder tornar a escalar. Pocs mesos després de l’accident, li van dedicar dues vies:

  • Fredi Parera a la Talaieta d’en Barbé (Montserrat), per David Hita i Miquel Blanco (2000)
  • Fredi Parera al Turó dels Cabrits, per Armand Ballart i Ricard Darder (2001)

Les seves primeres ascensions són:

Enllaç Data DataHidden Via Roca Zona Oberturistes

Aprofito per agrair la col·laboració de l’Armand Ballart, Marcel Millanes, Ferran Hernandez, Amadeu Pagès i Germans Masó. Si trobeu qualsevol errada, em podeu contactar a mail@rocacalenta.com

Enllaç al llistat complet d’oberturistes

També et pot interessar