Inici ViesBarcelonaMontserratEcos Lady Fantasia a l’Agulla Fina dels Naps de Baix (Montserrat)

Lady Fantasia a l’Agulla Fina dels Naps de Baix (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

Lady Fantasia va ser oberta l’any 1986 per Armand Ballart, Jordi Verdaguer i Mika Durán. Es una de les vies d’artifo més conegudes del vessant sud de Montserrat, i va ser alliberada l’any 2015 amb un grau de 7c. La via es troba equipada amb burins en prou bon estat i pitons.

La primera tirada l’hem fet per una aresta equipada amb 2 parabolts, la tirada original suposem que anava pel diedre de l’esquerra i després flanquejaven. La segona tirada comença amb un tram en lliure per roca dolenta, i anem a cercar una fissura desplomada, es pot fer bé sense pitonar. La tercera tirada es troba pràcticament equipada a base de burins i ploms intercalats, el tema és jugar a la loteria per veure si els ploms aguanten, o no (ens ha saltat un plom anant de primer, i un altre de segon, així que al lloro). La darrera tirada l’hem enllestit força ràpid, es tracta d’anar a cercar el diedre que tenim a l’esquerra i seguir-lo fins al final, hem fet reunió a les savines del ràpel.

Orientació

Sud

Aproximació

Deixem el cotxe a l’aparcament públic del Bruc (enllaç a Google Maps). Prenem la pista fins al Castell i pugem pel Clot del Tambor fins a La Proa (Cova del Cabrit). Allà prenem el trencall a la dreta, passem pel costat de l’Agulla del Senglar, Roca Roja i arribem a l’Agulla Fina.

Material

Friends fins al Camalot #2 (amb el #0.5 repetit), fissurers, tricams, 6 pitons variats, falques, un ganxo i algun plom per si de cas

Descens

Dos ràpels de 50 m per la via normal

Cordada

Mateu Maglia i Jordi Ceballos

Enllaços

UEC Barcelona SAME


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar