Inici ViesBarcelonaMontserratEcos Luxor al Faraó (Montserrat)

Luxor al Faraó (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Luxor va ser oberta el 5/4/2008 per Armand Ballart, Josep Jané i Maira Ros. Ens ha semblat una via preciosa, molt mantinguda, amb roca excel·lent i ben exigent degut al seu mínim equipament. L’itinerari està obert amb gran audàcia i mestratge, i és que obrir una via com aquesta posant només 8 spits (sense comptar reunions) està a l’abast de poques cordades!

El primer llarg fa una marcada diagonal cap a l’esquerra i és el més exigent, tant pel primer com pels segons de cordada. Originalment estava graduat de V+, però cal anar amb el 6a molt ben après. La placa ofereix molt poques opcions de protecció amb flotants, molt recomanable portar 2 pitons.

El segon llarg transcorre per un magnífic esperó de roca excel·lent. Des de la reunió és un llarg que intimida a base de bé, ja que és ben dret i no es veu equipament per enlloc! En 40m hi ha 3 expansions i originalment hi havia 2 pitons, però millor no perdre temps a buscar-los, que no hi són. A l’alçada d’on hi hauria d’haver el primer pitó, actualment hi ha un plom (l’únic en tota la via) i ens va anar bé per seguir la línia, ja que no teníem gens clar per on tirar…

El tram d’A2 és una joia, no diries mai que en aquesta placa monolítica puguin anar apareixent els forats justos per anar progressant. L’hem passat només amb friends i un parell de passos eren ben precaris, segurament pitonant es pot protegir millor. Després, al tercer llarg hi ha un petit tram d’A1 i finalment una bonica grimpada fins al cim.

Un agraïment pel Miquel Soro i Pep Mayolas, que casualment estaven escalant a unes agulles veïnes i ens han fet un bonic reportatge.

Orientació

Oest

Aproximació

Deixem el cotxe a l’aparcament de Can Jorba (enllaç a Google Maps), o al restaurant de la Vinya Nova (enllaç a Google Maps). Anem fins a Can Jorba, seguim uns 500 metres en direcció oest i prenem el corriol del Torrent de la Coma d’en Pastor, que ens porta directes al Faraó. Pugem per la canal que hi ha entre l’Agulla Albert Zanini i el Faraonet, fins arribar a l’alçada de la via.

Material

12 cintes, friends fins al Camalot #1, tricams, cordinos per a merlets, 2 universals (1 curt i 1 mitjà). Opcionalment: ganxo i algunes falques.

Descens

Ràpel d’uns 15 m cap a l’est i desgrimpem amb compte fins al collet (o ràpel d’uns 40 m des d’una instal·lació). Baixem per la primera canal que trobem a l’est del Faraó.

Cordada

Christian Ruiz, Pau Sánchez i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar