Inici ViesTarragonaLa Riba Variant Cabré al Castell Dalmau (La Riba)

Variant Cabré al Castell Dalmau (La Riba)

per jordi.ceballos@gmail.com

Segons indica en Josep Jané al seu llibre “Guia d’escalada clàssica a les Muntanyes de Prades”, la Variant Cabré va ser oberta a la segona meitat dels anys 40 per Sebastià Figuerola i Miquel Queralt. Es troba equipada amb pitons i la roca és excel·lent. La via originalment consta de 2 llargs però es pot fer sense cap problema en una única tirada fins al cim.

Es curiós que la via té la denominació de “Variant” només perquè al darrer tram s’acaba unint a la via de Ponent, però en realitat és una via amb perfecta entitat pròpia. És una via de cinquè grau, molt ràpida i perfecta per combinar amb altres de la mateixa agulla com per exemple l’Anglada-Vergés o la Canal (via pionera que transcorre per una xemeneia interior).

Orientació

Sud-est

Aproximació

Des de la Riba prenem la carretera direcció a Farena i aparquem davant del Refugi els Masets (enllaç a Google Maps), on comença una pista asfaltada amb un senyal de prohibit circular. Seguim la pista fins a la Font de Pasqual, on prenem un corriol direcció sud que ens porta al Castell Dalmau. El següent track de wikiloc pot resultar útil.

Material

8 cintes. Opcionalment algun friend petit/mitjà

Descens

Un ràpel de 30m cap al vessant sud-est

Cordada

Armand Ballart i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar