Inici ViesTarragonaLa Riba Anglada-Vergés al Castell Dalmau (La Riba)

Anglada-Vergés al Castell Dalmau (La Riba)

per jordi.ceballos@gmail.com

L’Anglada-Vergés al Castell Dalmau va ser oberta per Josep M. Anglada i Eli Vergés el 9/5/1965, en el transcurs de la celebració de les 200 escalades al Castell Dalmau. Aquesta imponent agulla va ser durant molt anys l’escola d’artificial de les Muntanyes de Prades, gràcies a la seva verticalitat i una magnífica roca calcària. L’agulla està ben farcida de vies per tots els vessants i al peu de cada via hi ha una placa metàl·lica amb el seu nom.

L’Anglada-Vergés és una via ben curiosa: comença pel vessant nord de l’agulla, després fa un espectacular flanqueig cap al vessant oest i acaba sortint al cim per una xemeneia. El segon llarg és el més característic i emocionant, on estarem penjats al buit i haurem de resseguir una estreta fissura gairebé desequipada. En conjunt és una via molt variada i del tot recomanable. Per cert, les reunions es troben totes reequipades amb parabolts.

Al finalitzar podem aprofitar per fer qualsevol de les vies veïnes com per exemple la Canal (via pionera que transcorre per una xemeneia interior) o la Variant Cabré.

Orientació

Comença nord i després oest

Aproximació

Des de la Riba prenem la carretera direcció a Farena i aparquem davant del Refugi els Masets (enllaç a Google Maps), on comença una pista asfaltada amb un senyal de prohibit circular. Seguim la pista fins a la Font de Pasqual, on prenem un corriol direcció sud que ens porta al Castell Dalmau. El següent track de wikiloc pot resultar útil.

Material

16 cintes, friends fins al Camalot #2 (repetits fins al 0.75) i estreps. Nosaltres vam haver de pitonar (principalment uves mitjanes) perquè només portàvem un joc de friends, però repetint-los segurament no cal pitonar.

Descens

Un ràpel de 30m cap al vessant sud-est

Cordada

Armand Ballart i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar