Inici ViesTarragona Santacana a la Penya Roja (La Riba)

Santacana a la Penya Roja (La Riba)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Santacana a la Penya Roja ressegueix una espectacular fissura i no hi ha cap informació de l’any en que va ser oberta ni per qui. Tot i el nom de la via, no hi ha cap informació enlloc que confirmi que en Josep Santacana obrís aquesta via, podria ser perfectament que algú l’anomenés així en referència a la també magnífica fissura de la Santacana-Ferrera-Balbastro a la Mòmia.

La Riba era una zona d’escalada molt concorreguda als anys 80, principalment perquè es podia arribar en RENFE fins al poble de la Riba, però ja fa uns anys que les seves vies clàssiques van quedar relegades a l’oblit i pràcticament només hi van cordades a fer esportiva.

La via es troba equipada amb parabolts i si es va bé de grau, es pot fer només amb cintes. En el nostre cas, ens han anat molt bé alguns friends, especialment un Camalot #5. Diuen que la via es fa tota en lliure amb un grau de 6a+, serà que no estem habituats a com graduen per aquestes terres, però ens ha semblat colladíssim! 

Orientació

Est

Aproximació

Prenem la carretera que va de La Riba en direcció a Farena i deixem el cotxe a l’aparcament que hi ha davant el Campament Juvenil de la Riba (enllaç a Google Maps). Allà mateix prenem un corriol que baixa al llit del Riu Brugent, passem per davant de les ruïnes del Molí de paper de la Font Gran (enllaç a la Viquipèdia) i de seguida arribem a la Penya Roja. Per arribar a la via Santacana anem a la part dreta de la paret i la fissura no deixa lloc a dubtes. 

Material

14 cintes i friends del Totem groc al #1. Opcionalment un Camalot #4 o millor encara un #5.

Descens

Caminant cap a la dreta. En uns 5 min tornem a estar a peu de via

Cordada

Cesc Aldabó i Jordi Ceballos

Enllaços

Benvinguts al Paradís


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar