Inici ViesBarcelonaMontserratSant SalvadorSant Benet Santacana-Ferrera-Balbastro o GEDE a la Mòmia (Montserrat)

Santacana-Ferrera-Balbastro o GEDE a la Mòmia (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Santacana-Ferrera-Balbastro o GEDE a la Mòmia va ser oberta el 5/7/1953 per Josep Santacana, Ramon Ferrera i Joan Balbastro, i és una de les grans clàssiques de Sant Benet. Es una via magnífica, on totes les tirades són bones!

A la primera tirada hi ha un parell de trams especialment difícils, on la fissura t’escup cap a la dreta, la roca està molt polida i la distància entre xapes és considerable. Per sort, hem portat un Camalot #5 que ha anat genial per donar una mica de tranquil·litat al tema (si en porteu dos, doncs millor). La resta de tirades ja són més amables i la roca no està polida, tot i que també hi ha algun tram ben interessant.

Per cert, la segona reunió no és comuna amb la reunió de la variant Serrano, la nostra queda a la mateixa alçada, però a la fissura de l’esquerra (just a sobre d’una savina).

Orientació

Est

Regulacions

La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació

Des del Monestir anem al refugi de Sant Benet, passem una mena de porta de pedra i quan el camí es bifurca, prenem el trencall de la dreta (cap a Trinitats). Passem pel costat de la Trumfa i després un corriol a l’esquerra ens porta a peu de via.

Material

10 cintes, tricams, 1 baga, 1 xapa recuperable, friends fins al Camalot #2, i un #5 (opcionalment repetit)

Descens

Baixant en direcció nord-oest trobem un cable d’acer que ens porta al ràpel. Fem un únic ràpel de 60 m fins al terra.

Cordada

Pau Carnicero i Jordi Ceballos

Enllaços

El Silencio Mineral


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar