Inici EscaladesMontserratSant Salvador Santacana-Ferrera-Balbastro o GEDE a la Mòmia (Montserrat)

Santacana-Ferrera-Balbastro o GEDE a la Mòmia (Montserrat)

per admin

La Santacana-Ferrera-Balbastro o GEDE va ser oberta l’any 1953 per Josep Santacana, Ramon Ferrera i Joan Balbastro. Es una fantàstica via d’aquelles on totes les tirades són guapes i que, amb el que m’agrada arrossegar-me pels encastaments, em feia especial il·lusió!

A la primera tirada hi ha un parell de trams especialment difícils, on la fissura t’escup cap a la dreta, la roca està molt pulida i els alejes són considerables. Per sort, hem portat un Camalot #5 que ha anat genial per donar una mica de tranquilitat al tema (si en porteu dos, doncs millor). La resta de tirades ja són més amables i la roca no està pulida, tot i que també hi ha algun tram ben interessant. Per cert, la segona reunió no és comuna amb la reunió de la variant Serrano, la nostra queda a la mateixa alçada, però a la fissura de l’esquerra (just a sobre d’una savina).

Orientació:  Est

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Des del Monestir anem al refugi de Sant Benet, passem una mena de porta de pedra i quan el camí es bifurca, prenem el trencall de la dreta (cap a Trinitats). Passem pel costat de la Trumfa i després un corriol a l’esquerra ens porta a peu de via.

Material:  10 cintes, tricams, 1 baga, 1 xapa recuperable, friends fins al Cam #2, i el #5 (opcionalment repetit)

Descens:  Baixant una mica en direcció nord-oest trobem un cable d’acer que ens porta a la instal·lació de ràpel. Fem un únic ràpel de 60 m fins al terra.

Cordada:  Pau Carnicero i Jordi Ceballos

També et pot interessar