Inici ViesBarcelonaMontserratSant SalvadorSant Benet Santacana-Ferrera-Balbastro o GEDE a la Mòmia (Montserrat)

Santacana-Ferrera-Balbastro o GEDE a la Mòmia (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Santacana-Ferrera-Balbastro o GEDE a la Mòmia va ser oberta el 5/7/1953 per Josep Santacana, Ramon Ferrera i Joan Balbastro, i és una de les grans clàssiques de Sant Benet. Es una via magnífica, on totes les tirades són bones!

A la primera tirada hi ha un parell de trams especialment difícils, on la fissura t’escup cap a la dreta, la roca està molt polida i la distància entre xapes és considerable. Per sort, hem portat un Camalot #5 que ha anat genial per donar una mica de tranquil·litat al tema (si en porteu dos, doncs millor). La resta de tirades ja són més amables i la roca no està polida, tot i que també hi ha algun tram ben interessant.

Per cert, la segona reunió no és comuna amb la reunió de la variant Serrano, la nostra queda a la mateixa alçada, però a la fissura de l’esquerra (just a sobre d’una savina).

Orientació

Est

Aproximació

Des del Monestir anem al refugi de Sant Benet, passem una mena de porta de pedra i quan el camí es bifurca, prenem el trencall de la dreta (cap a Trinitats). Passem pel costat de la Trumfa i després un corriol a l’esquerra ens porta a peu de via.

Material

10 cintes, tricams, 1 baga, 1 xapa recuperable, friends fins al Camalot #2, i un #5 (opcionalment repetit)

Descens

Baixant en direcció nord-oest trobem un cable d’acer que ens porta al ràpel. Fem un únic ràpel de 60 m fins al terra.

Cordada

Pau Carnicero i Jordi Ceballos

Enllaços

El Silencio Mineral


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar