Inici ViesBarcelonaMontserratSant Salvador Santacana-Ferrera-Balbastro o GEDE a la Mòmia (Montserrat)

Santacana-Ferrera-Balbastro o GEDE a la Mòmia (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Santacana-Ferrera-Balbastro o GEDE va ser oberta l’any 1953 per Josep Santacana, Ramon Ferrera i Joan Balbastro. Es una fantàstica via d’aquelles on totes les tirades són guapes!

A la primera tirada hi ha un parell de trams especialment difícils, on la fissura t’escup cap a la dreta, la roca està molt pulida i la distància entre xapes és considerable. Per sort, hem portat un Camalot #5 que ha anat genial per donar una mica de tranquilitat al tema (si en porteu dos, doncs millor). La resta de tirades ja són més amables i la roca no està pulida, tot i que també hi ha algun tram ben interessant.

Per cert, la segona reunió no és comuna amb la reunió de la variant Serrano, la nostra queda a la mateixa alçada, però a la fissura de l’esquerra (just a sobre d’una savina).

Orientació

Est

Regulacions

La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació

Des del Monestir anem al refugi de Sant Benet, passem una mena de porta de pedra i quan el camí es bifurca, prenem el trencall de la dreta (cap a Trinitats). Passem pel costat de la Trumfa i després un corriol a l’esquerra ens porta a peu de via.

Material

10 cintes, tricams, 1 baga, 1 xapa recuperable, friends fins al Camalot #2, i un #5 (opcionalment repetit)

Descens

Baixant en direcció nord-oest trobem un cable d’acer que ens porta al ràpel. Fem un únic ràpel de 60 m fins al terra.

Cordada

Pau Carnicero i Jordi Ceballos

Enllaços

El Silencio Mineral


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar