Inici Notícies Llibre “Relats muntanyencs de joventut”

Llibre “Relats muntanyencs de joventut”

per jordi.ceballos@gmail.com

El passat 30 de març va tenir lloc a Castellar del Vallès la presentació del llibre pòstum ‘Relats muntanyencs de joventut” de Josep Maria Torras Homet, editat a cura dels germans Òscar i Albert Masó Garcia.

La presentació ha estat organitzada pel Centre Excursionista de Castellar del Vallès i ha permès acomiadar a en Josep Maria Torras (1926-2020) en companyia de familiars i nombrosos amics, ja que malauradament la seva mort a l’edat de 94 anys va coincidir amb la pandèmia i no se li va poder organitzar cap comiat en condicions. Diversos amics que el coneixien bé han explicat divertides anècdotes sobre en Josep Maria, el que ens ha permès conèixer una mica més de prop a aquest magnífic i carismàtic personatge. 

En Josep Maria va fer activitat muntanyenca al llarg d’uns 72 anys, bona part d’ells en companyia del seu gran amic Joan Nubiola. Formaven un tàndem únic i s’autoanomenaven “La cordada centenària”, una cordada que va fer nombroses primeres ascensions repartides per tota Catalunya. Però en Josep Maria no va ser només un escalador pioner, sinó també un gran esquiador, espeleòleg i corredor.

En Josep Maria escrivia a diari als seus quaderns personals i va col·laborar en llibres d’altres persones, però no en tenia cap de propi. Així que els germans Masó, amb una paciència infinita, han revisat els extensos manuscrits de Josep Maria Torras, n’han seleccionat els relats més interessants i ho han convertit en un llibre que ens permet gaudir d’un viatge per la seva biografia muntanyenca. A més, han tingut la cortesia de publicar el llibre amb l’autoria de Josep Maria Torras, i que així tingués el llibre que per un motiu o altre mai va acabar publicant. 

Portada del llibre


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar