Inici ViesBarcelonaFigaró Anglada-Cerdà a la Pedrera d’Aiguafreda

Anglada-Cerdà a la Pedrera d’Aiguafreda

per jordi.ceballos@gmail.com

Actualització 29/8/2023: Segons em comenten, la via ha estat recentment restaurada, de manera que s’han retirat totes les expansions que amb els anys s’hi havien anat afegint. Ara no hi ha cap expansió, ni tan sols a la primera reunió, de manera que lo més aconsellable és fer tota la via en un únic llarg. Per tant, compte perquè la meva piada i ressenya no reflecteix l’estat actual de la via. Segurament ara pot ser útil algun pitó per protegir el tram inicial.

L’Anglada-Cerdà a la Pedrera d’Aiguafreda va ser oberta el 15/5/1958 per Josep M. Anglada i Joan Cerdà. Algunes persones coneixen aquest itinerari erròniament com a Xemeneia dels Garriguencs però en Pep Vila ha aconseguit aclarir que és un error històric. Es difícil de confirmar, però potser els burins que hi ha actualment a la via van ser posats per una colla de Garriguencs al 1971 pensant-se que obrien via, ja que al 1958 l’Anglada i Cerdà no van deixar cap rastre de pas. 

Aquesta via ha estat una grata sorpresa, són 2 llargs de xemeneia molt guapos!  Com la via no es fa gens, no hi ha cap camí clar per arribar-hi. Potser no hem encertat el millor itinerari camp a través, però ha estat força selvàtic! Com el retorn el farem per on hem vingut, lo millor és deixar la motxilla i bambes a peu de via.

Es prega no escalar de març a juliol, ja que al segon llarg hi ha un niu de corbs.

Orientació

Sud-est

Aproximació

Pugem per la C-17 en direcció nord i aparquem a la benzinera Petrocat-Repsol que hi ha passat Tagamanent (enllaç a Google Maps). Passada la benzinera prenem una pista que puja a mà dreta i la seguim en direcció a la paret (obrir el croquis de l’aproximació). La xemeneia queda molt amagada, probablement no la veurem fins haver travessat tota la selva.

Material

8 cintes amb mosquetons prims, 1 xapa recuperable, 1 baga força llarga per a un bloc encastat i friends fins al Camalot #4. Opcionalment 1 universal mitjà, repetir el Totem groc (#0.4) i unes tisores de podar per l’aproximació.

Descens

Anem uns 15 metres a la dreta fins a un pi, des d’on fem un ràpel de 35m que ens deixa a peu de via.

Cordada

Kim Gil i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar