Inici ViesBarcelonaFigaró Normal a la Roca Plana (Sot del Bac)

Normal a la Roca Plana (Sot del Bac)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Normal o Encastament és la més senzilla per accedir al cim de la Roca Plana, i malauradament no hi ha dades de la primera ascensió. La via està molt polida, i el nom d’encastament li ve donat perquè a mig llarg cal superar un curt tram de xemeneia estreta. Originalment no hi havia cap expansió, però actualment està reequipada amb spits.

Orientació

Sud

Regulacions

La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació

Anem per la C-17 i prenem la sortida de Figaró. Un cop davant de l’estació de RENFE, anem pel C/Ramon Mestre i el seguim fins al final de tot. Travessem la via del tren (compte, que no hi ha barrera!), primer trencall recte, segon trencall a l’esquerra i arribem a una corba molt tancada a la dreta on podem aparcar. Amb un cotxe alt podem fer la corba tancada i continuar un bon tros fins a una esplanada a mà dreta (enllaç a Google Maps) on podem aparcar.

Seguim per la pista fins arribar al Gorg del Salt del Prat, on prenem un trencall a la dreta, passem pel costat de diverses agulles (Agulla del Salt, Germana Gran, Germana Petita) i seguim uns minuts arran de cinglera amb trams exposats (compte!). En arribar a la Roca Plana, la voregem per la dreta i arribem a peu de via.

Per evitar els trams exposats de l’aproximació, és millor accedir per un camí alternatiu que va per dalt de la cinglera i baixa al collet de la Roca Plana amb l’ajuda d’una corda fixa. Podem trobar un croquis d’aquest accés per dalt al següent enllaç de la web “Escalades fàcils”.

Material

8 cintes i una baga. Opcionalment un Totem groc per protegir els primers metres (molt polits).

Descens

Desgrimpem amb l’ajuda de l’arbre fins al collet entre la Roca Plana i la cinglera. Baixem per una canal i tornem a peu de via.

Cordada

Ferran Hernández i Jordi Ceballos

Enllaços

Escalades fàcils
Espacio, amor y locura
Rotpunkt & holds (Ferran Guerrero)


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar