Inici ViesBarcelonaFigaró Jovi a l’Agulla del Salt (Sot del Bac)

Jovi a l’Agulla del Salt (Sot del Bac)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Jovi va ser oberta el 7/6/1942 per Joan Concabella, Jordi Font, August Panyella i Constantí Ruiz, i va ser reequipada al 2013 per membres de la Secció d’Escalada (SEDEG) de l’Agrupació Excursionista de Granollers. Originalment en aquesta via era necessari pitonar, però actualment es troba trepitjada per una via d’esportiva i resulta molt poc obligada.

Curiosament, l’agulla del salt no pren el nom pel Salt del Prat (un bonic salt d’aigua que hi ha al costat) sinó perquè es pot accedir a l’agulla fent un salt des del cingle i després escalant uns metres pel vessant nord. Hem aprofitat per fer una ullada a aquest salt, i es veu possible, però és ben llarg i impressionant!

Orientació

Est

Aproximació

Anem per la C-17 i prenem la sortida de Figaró. Un cop davant de l’estació de RENFE, anem pel C/Ramon Mestre i el seguim fins al final de tot. Travessem la via del tren (compte, que no hi ha barrera!), primer trencall recte, segon trencall a l’esquerra i arribem a una corba molt tancada a la dreta on podem aparcar. Amb un cotxe alt podem fer la corba tancada i continuar un bon tros fins a una esplanada a mà dreta (enllaç a Google Maps) on podem aparcar.

Seguim per la pista fins arribar al Gorg del Salt del Prat, on prenem un trencall a la dreta i la primera agulla que trobem és la del Salt.

Material

10 cintes i estreps

Descens

Un ràpel d’uns 25 metres per la pròpia via

Cordada

Ferran Hernández i Jordi Ceballos

Enllaços

Escalades fàcils
Espacio, amor y locura
Rotpunkt & holds (Ferran Guerrero)


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar