Inici ViesBarcelonaFigaró Anglada-Guillamón-Cerdà a la Paret de la Cascada (Sot del Bac)

Anglada-Guillamón-Cerdà a la Paret de la Cascada (Sot del Bac)

per jordi.ceballos@gmail.com

L’Anglada-Guillamón-Cerdà va ser oberta el 24/9/1958 per Josep M. Anglada, Francesc Guillamón i Joan Cerdà. Es tracta d’una fissura d’uns 30 metres que comença completament vertical i al tram final desploma, ja que cal superar un sostret. La via es troba equipada només amb 4 pitons vells i la reunió es fa a l’arbre de dalt.

Aquest itinerari va ser alliberat l’any 2015 per Guille Cuadrado, que el va graduar de 8a ABO-. En aquesta web hi podem trobar la seva piada i unes fotos del Guille en acció.

En estil clàssic la via no ofereix gaire problemes, tot i que hi ha algun pas puntual on les peces no acaben de quedar bé i cal mirar-s’ho una mica.

Orientació

Nord-est

Aproximació

Anem per la C-17 i prenem la sortida de Figaró. Un cop davant de l’estació de RENFE, anem pel C/Ramon Mestre i el seguim fins al final de tot. Travessem la via del tren (compte, que no hi ha barrera!), primer trencall recte, segon trencall a l’esquerra i arribem a una corba molt tancada a la dreta on podem aparcar. Amb un cotxe alt podem fer la corba tancada i continuar un bon tros fins a una esplanada a mà dreta (enllaç a Google Maps) on podem aparcar.

Seguim per la pista fins arribar al Gorg del Salt del Prat, i just a la seva esquerra hi trobem la via.

Material

25 cintes, 2 bagues, tricams, joc complet de tascons, friends fins al Camalot #3 (repetits fins al #2), 4 pitons (2 universals, 2 uves) i 2 estreps

Descens

Caminant cap a l’esquerra tornem en un moment al peu de via

Cordada

Kim Gil i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar