Inici ViesLleidaLa NogueraVilanova de Meià Referèndum a la Paret del Temps (Vilanova de Meià)

Referèndum a la Paret del Temps (Vilanova de Meià)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Referèndum va ser oberta l’any 2017 per Irene Grau i Pedro Jiménez. Es tracta d’una via força maca i ràpida, que transcorre a la dreta de la Itziar. Es troba semi-equipada amb 15 parabolts i 2 pitons, i es pot acabar de protegir perfectament amb flotants, de manera que en cap moment resulta exposada. 

El primer llarg és amb diferència el més exigent i, a més, la qualitat de la roca no acaba d’acompanyar (és una mica crostosa). El segon llarg ens ha semblat el més agraït, i transcorre per un preciós pany de roca. En aquest segon llarg, aproximadament a la meitat hi ha un moment en que cal tenir present de no anar a l’esquerra cap a un pitó clarament visible (pertany a la Itziar), sinó que hem d’anar tot recte amunt. El tercer llarg és el més senzill, però també resulta molt agradable. 

Orientació

Sud

Aproximació

Des de Vilanova de Meià anem carretera amunt, passem de llarg el trencall de l’Ermita de Meià, i just després d’un dipòsit d’aigua dels Bombers prenem un trencall a la dreta. Seguim la pista tot recte uns 2 km i aparquem on la pista fa una corba pronunciada a la dreta (enllaç a Google Maps).

Anem tot recte pel marge dret del camp conreat i, al arribar al final del camp, prenem un corriol a mà esquerra que va planejant fins arribar a la Cova de les Monges i a la seva dreta tenim la Paret del Temps. Per accedir al peu de via hem de fer una petita grimpada, parabolts visibles. 

Material

12 cintes i friends fins al Camalot #3

Descens

Caminant en direcció a la dreta.

Cordada

Christian Ruiz i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar