Inici ViesLleidaLa NogueraVilanova de Meià Amatista al Pas Nou (Vilanova de Meià)

Amatista al Pas Nou (Vilanova de Meià)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Amatista va ser oberta el 26/12/1981 per Josep Lluís Moreno i Fernando Lertxundi. Algunes fonts indiquen que és una via equipada per dalt però és incorrecte, ja que va ser oberta per baix. I de fet, no només això, sinó que la van obrir en autoprotecció i els burins els posava el segon per així deixar-la equipada pels repetidors!

Es tracta de la via pionera del sector, motiu pel qual s’ha repetit moltíssim al llarg dels anys i la roca està força polida (sobretot al primer llarg). Al tercer llarg hem d’anar amb compte de no confondre’ns amb els lluents parabolts de La Frontera, la nostra via marxa cap a l’esquerra. El darrer llarg ens ha semblat el més divertit, ben vertical i amb unes preses d’escàndol!

Orientació

Sud-oest

Aproximació

Des de Vilanova de Meià prenem la carretera amunt fins arribar a la Roca dels Arcs. Aparquem a alguna de les esplanades que hi ha al costat de la carretera (enllaç a Google Maps).

Anem carretera amunt fins que estem a l’alçada de la via i llavors prenem un petit corriol que puja directe cap a la paret, hi ha un petit tram en que hem de grimpar per la roca per superar una mena d’embut, i acabem arribant a l’extrem esquerre de la Paret del Pas Nou. Resseguim la paret fins arribar a l’alçada de la via, que identifiquem per una tènue fletxa gravada a la roca.

Material

8 cintes i opcionalment friends del Camalot 0.5 al 1

Descens

Anem a la dreta (est) sense allunyar-nos gaire de la timba fins que arribem a una feixa que baixa en diagonal fins a peu de via.

Cordada

Edgar Tous i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar