Inici ViesAragóSierra de Guara Espolón Guanchinfú a Peña Predicadera

Espolón Guanchinfú a Peña Predicadera

per jordi.ceballos@gmail.com

L’Espolón Guanchinfú va ser obert l’any 1985 per Ángel Guerrero, Paco Hinojo, Joaquín Floria i Jorge Castaño. Es una via que compleix tots els requisits del love climbing: equipament generós, roca excel·lent i un entorn especialment maco. Al llarg del recorregut hi ha diversos trams molt ben trobats, ens ha semblat una via ben recomanable per gaudir de l’escalada a Peña Predicadera.

Orientació

Sud-est

Aproximació

Des de l’Autovia Lleida-Huesca prenem la sortida direcció al poble d’Aguas i a la Presa de Guara. Quan arribem a la petita rotonda de la presa, prenem la pista de terra direcció a San Cosme i deixem el cotxe a l’aparcament de la Tejería (enllaç a Google Maps).

Prenem la pista direcció a la Predicadera fins que hi ha un moment que ens desviem a la dreta, superem el contrafort (sempre per un còmode camí) fins a un bosquet i acabem arribant a l’alçada del Jabalí Errante. Per accedir a l’Espolón Guanchinfú només hem d’anar uns metres a l’esquerra i hi arribem en un moment. Si no coneixem la zona, pot ser útil el següent enllaç de wikiloc.

Material

10 cintes

Descens

Seguim amunt i girem a l’esquerra seguint unes fites. Remuntem un segon llom fins que finalment baixem per un corriol/tartera que acaba enllaçant amb el camí d’aproximació.

Cordada

Miquel Soro i Jordi Ceballos

Enllaços

El col·leccionista de vies
Guara Vertical


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar