Inici ViesLleidaLa NogueraVilanova de Meià Mar de Núvols a la Paret de Zaratustra (Vilanova de Meià)

Mar de Núvols a la Paret de Zaratustra (Vilanova de Meià)

per jordi.ceballos@gmail.com

Mar de Núvols va ser equipada l’any 1992 per Rafael Bernat, Xente Fuentes i Xavi Miranda, amb la col·laboració de Francesc Gassó. La via transcorre per unes magnífiques plaques de roca excel·lent on podrem gaudir de valent amb les típiques franges vilanovines.

Al primer llarg hem de vigilar de no confondre’ns amb els parabolts de la via Disciplina que està just a la dreta. L’equipament està tot molt correcte, lo únic que ens ha estranyat és que al segon llarg hi ha diverses xapes seguides que queden a desmà (massa a l’esquerra). Una via ràpida i del tot recomanable, ideal per combinar amb altres del sector.

Orientació

Sud-oest

Aproximació

Des de Vilanova de Meià anem carretera amunt, passem de llarg el trencall de la Font Blanca, i aparquem 500m abans del pàrquing de la Roca dels Arcs, concretament a una gran esplanada a la coordenada N 42º 01.350′ E 001º 02.093′ (enllaç a Google Maps).

Prenem el corriol que comença a la dreta de l’esplanada i anem resseguint la base de la paret. Quan arribem a l’alçada de la Txubaskos Baskos, la via immediatament a la seva dreta és la Mar de Núvols. 

Material

8 cintes. Opcionalment Totems lila i verd (Camalots 0.5-0.75)

Descens

Dos ràpels (30+60) per la mateixa via.

També es pot baixar caminant. En aquest cas, resseguim la carena a l’esquerra (oest) sense allunyar-nos gaire de la paret i anem a parar de nou a la carretera, a prop de l’esplanada on hem deixat el cotxe. 

Cordada

Cesc Aldabó i Jordi Ceballos

Enllaços

Romàntic guerrer


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar