Inici ViesLleidaLa NogueraMont-roig Suave es la Noche a la Pala Alta (Mont-roig)

Suave es la Noche a la Pala Alta (Mont-roig)

per jordi.ceballos@gmail.com

Suave es la Noche va ser oberta al març de 1990 per Jordi Marmolejo, Jordi Macià i Joan Cauvet. El nom de la via és en referència al primer àlbum en directe de la banda Los Suaves, que va ser publicat al 1989 després de diversos concerts a Barcelona i Madrid.

Es una via d’autoprotecció molt guapa i recomanable, amb bona roca i que ressegueix una línia del tot lògica. La via es troba poc equipada, però no té cap tram exposat, es protegeix molt bé amb flotants. Graus clàssics.

Tots els llargs són macos, però destaca especialment el tercer, amb una bavaresa espectacular. Per acabar, la sortida original fa una travessa ben maca a esquerres, però nosaltres hem optat per la sortida directa, que és un magnífic final de festa! Aquest darrer llarg directe va ser obert per Jordi Macià en el transcurs de la tercera ascensió de la via. 

Orientació

Sud

Aproximació

Sortint de Balaguer, passem pel Monestir de les Avellanes, creuem Vilanova de la Sal i prenem una pista en direcció a l’Ermita de Montalegre. Amb un cotxe alt es pot arribar fins a Coll de Porta (enllaç a Google Maps), però compte que el darrer tram està en força mal estat.

Material

10 cintes i friends fins al Camalot #3. Tascons opcionals

Descens

Baixem pel camí en direcció est i arribem de seguida a Coll de Porta.

Cordada

Christian Ruiz, Ricard Montalà i Jordi Ceballos

Enllaços

Rocaineu


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar