Inici ViesLleidaLa NogueraMont-roig Krak-Tak a l’Agulla dels Pelats (Mont-roig)

Krak-Tak a l’Agulla dels Pelats (Mont-roig)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Krak-Tak va ser oberta al 1992 per Joan Cauvet i Josep Terraza, membres dels Tak band. Aquesta colla d’escaladors es va formar a mitjans dels anys 80 per Joan Cauvet “Rom Gaus”, Josep Terraza “Wit Pils” i Jordi Marmolejo “Marmix”, que eren del Barri de la Mariola de Lleida, i poc temps després s’hi va afegir també l’Antoni Pifarré “Tonet”. Tots ells van començar a escalar a les muralles de la Seu Vella de Lleida, que era el punt de trobada dels escaladors lleidatans, i el nom de TAK se’ls va acudir perquè era un model de xapes que aquells anys utilitzaven sovint amb els spits.

Els Tak band van repetir nombrosos itineraris a les parets del Montsec i rodalies, signaven sempre com a Tak band i es van fer força coneguts. Al llarg dels anys van obrir nombrosos itineraris que s’han convertit en grans clàssiques com La Banda del Tako, Directa Takocardia, Mariola Motors, Suave es la noche, Rosa d’Abril, Reserva Albinix, Directa Bassi, Statos Quo, Esperó Alfarràs, etc.

La via Krak-Tak consta només de 3 llargs, però es troba desequipada i és un magnífic exemple d’una via d’autoprotecció molt ben trobada. A mi personalment m’ha agradat força, és curta però arribes dalt ben satisfet. En ser una via ràpida, és perfecta per combinar amb altres per la zona.

Orientació

Sud

Aproximació

Sortint de Balaguer, passem pel Monestir de les Avellanes, creuem Vilanova de la Sal i prenem una pista en direcció al Mont-roig. Passem de llarg un trencall a l’esquerra que ens portaria a l’Ermita de Montalegre i, abans del següent revolt, deixem el cotxe a una gran esplanada (enllaç a Google Maps) des d’on podem veure el recorregut de la via. Prenem una drecera per accedir de nou a la pista i després un petit corriol ens permet superar el contrafort per la dreta. A peu de via posa TAK.

Material

12 cintes i friends fins al Camalot #4 (amb el 0.4, 0.5 i 3 repetits)

Descens

Baixem còmodament per la primera canal a la dreta de la via.

Cordada

Kim Gil i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar