Inici ViesLleidaLa NogueraMontroig Rosa d’Abril a la Pala del Coll (Montroig)

Rosa d’Abril a la Pala del Coll (Montroig)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Rosa d’Abril és una de les grans clàssiques de la Pala del Coll, oberta l’abril de 1990 per Jordi Marmolejo i Aureli Carnicer. La via consta només de 3 llargs, però són intensos, tant per l’escàs equipament com pels graus collats de la ressenya original. La via té un recorregut lògic, resseguint un sistema de fissures i diedres. El primer i tercer llargs tenen trams força exigents, en canvi, el segon és més amable. Per gaudir-la, millor anar amb el 6a consolidat.

Orientació

Sud

Regulacions

La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació

Sortint de Balaguer, passem pel Monestir de les Avellanes, creuem Vilanova de la Sal i prenem una pista en direcció a l’Ermita de Montalegre. En funció de l’estat de la pista i si anem amb un cotxe alt, podrem arribar fins a Coll de Porta (enllaç a Google Maps). Des d’aquí seguim la pista fins a la Pala del Coll, prenem el corriol que hi passa per sota i aviat identifiquem la via, que es troba aproximadament a la meitat dreta de la Pala del Coll.

Material

16 cintes, friends fins al Camalot #3 (repetint 0.75 i 1), fissurers, 2 bagues i estreps opcionals

Descens

Un cop al cim de la Pala del Coll, trobem un camí que ens baixa de nou al Coll de Porta.

Cordada

Ricard Rofes i Jordi Ceballos

Enllaços

Joan Asín


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar