Inici ViesLleidaLa NogueraMont-roig Rosa d’Abril a la Pala del Coll (Mont-roig)

Rosa d’Abril a la Pala del Coll (Mont-roig)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Rosa d’Abril és una de les grans clàssiques de la Pala del Coll, oberta l’abril de 1990 per Jordi Marmolejo i Aureli Carnicer. La via consta només de 3 llargs, però són intensos, tant per l’escàs equipament com pels graus collats de la ressenya original. La via té un recorregut lògic, resseguint un sistema de fissures i diedres. El primer i tercer llargs tenen trams força exigents, en canvi, el segon és més amable. Per gaudir-la, millor anar amb el 6a consolidat.

Orientació

Sud

Aproximació

Sortint de Balaguer, passem pel Monestir de les Avellanes, creuem Vilanova de la Sal i prenem una pista en direcció a l’Ermita de Montalegre. En funció de l’estat de la pista i si anem amb un cotxe alt, podrem arribar fins a Coll de Porta (enllaç a Google Maps). Des d’aquí seguim la pista fins a la Pala del Coll, prenem el corriol que hi passa per sota i aviat identifiquem la via, que es troba aproximadament a la meitat dreta de la Pala del Coll.

Material

16 cintes, friends fins al Camalot #3 (repetint 0.75 i 1), fissurers, 2 bagues i estreps opcionals

Descens

Un cop al cim de la Pala del Coll, trobem un camí que ens baixa de nou al Coll de Porta.

Cordada

Ricard Rofes i Jordi Ceballos

Enllaços

Joan Asín


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar