L’Agulla del Corb es troba al Massís de Sant Honorat, i va ser ascendida per primer cop el 20/10/1968 per Josep M. Anglada i Miquel Muñoz. Posteriorment, algú va equipar una variant Directa que ressegueix íntegrament la línia del ràpel. Aquesta via directa tira recte amunt just on comença l’interessant flanqueig de l’Anglada-Muñoz, un burí en bon estat ens indica el punt on les vies es separen.
Totes dues són de característiques similars i d’una dificultat semblant, tot i que a l’Anglada les expansions estan més tocades (no li aniria malament una restauració) i la roca també és pitjor. Un cop allà, val la pena aprofitar per fer les dues vies, nosaltres hem començat per la Directa (una mica més fàcil), i després hem fet l’Anglada-Muñoz.
Per cert, un cop dalt de l’agulla podem admirar l’església romànica de Sant Salvador (segle XI), que curiosament és una de les més petites de Catalunya, des d’on tindrem una magnífica vista de l’Agulla del Corb i la paret que hem escalat. A l’ermita s’hi accedeix per un corriol que comença al vessant nord (cartell indicador).
Orientació
Nord-oest. La via comença a un collet molt ombrívol, no recomanable per dies freds.
Regulacions
La via no està afectada per regulacions d’escalada
Aproximació
Des de Peramola prenem la pista en direcció a Coll de Mu. Amb un 4×4 podrem arribar fins al mateix Coll de Mu (enllaç a Google Maps), amb un cotxe normal millor deixar-lo abans. Des del Coll anem voltant la Roca del Corb en direcció sud, després passem per davant la Casa del Corb (una bauma obrada que va ser habitada fins a principis del segle XX), i més enllà arribem a l’Agulla del Corb, que és la darrera agulla de la cinglera. L’accés al collet on comença la via es fa precisament per aquest vessant sud, ens haurem d’enfilar per una corda fixa d’uns 3 o 4 metres, que l’hem trobat en prou bon estat.
Material
Per la via directa només calen 20 cintes i estreps. Per l’Anglada afegirem 2 xapes recuperables i Camalots #0.5-0.75
Descens
Un ràpel de 30 m ens deixa un altre cop a peu de via
Cordada
Edu Plana i Jordi Ceballos
Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.
