Inici ViesLleidaAlt UrgellSant Honorat Núria a Sant Honorat

Núria a Sant Honorat

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Núria va ser oberta l’any 1998 per Guillem Arias, Joan Oliva, Núria Closa, Jordi Solans i Ramon Lluís Closa, i es troba en un dels esperons més cridaners del vessant nord de Sant Honorat. La via està tota equipada, la roca és un conglomerat boníssim i l’entorn és idíl·lic, una combinació de factors que fan que actualment la Núria sigui sense dubte la via més repetida de la zona. Les dues primeres tirades són clarament les més exigents, després la dificultat afluixa molt. Des del cim podem gaudir d’excel·lents vistes de la zona, és una via ben recomanable.

Orientació

Nord

Aproximació

  • Opció 1 (Per Castell-llebre): Des d’Oliana anem direcció a l’Hostal del Boix, i just a la seva entrada prenem la pista a la dreta, que va avançant paral·lela al Roc del Rumbau i ens porta a l’Ermita de Castell-llebre on aparquem (enllaç a Google Maps). Seguim per la pista amunt fins a un collet on a l’esquerra hi ha una pista amb una cadena (per aquí arribarem a la baixada). Ignorem aquesta pista de la cadena, i baixem recte fins arribar a un revolt tancat. Allà prenem un corriol poc definit (fita) i acabem arribant a l’esperó on comença la via (enllaç al peu de via).
  • Opció 2 (per Coll de Mu): Des de Peramola prenem la pista (necessari 4×4) i aparquem a Coll de Mu (enllaç a Google Maps). Un cop allà, anem a cercar el vessant nord de Sant Honorat, i anem seguint un espectacular recorregut per vires penjades. Hi ha un moment en que haurem de fer un ràpel de 30 m justos, i resseguint la base de les parets acabem arribant a l’esperó on comença la via (enllaç al peu de via).

Material

14 cintes, Camalot #0.75, estreps i tricams

Descens

  • Opció 1 (Per Castell-llebre): Prenem el corriol direcció sud per baixar del cim de Sant Honorat, que acaba desembocant a una pista que seguim fins a Castell-llebre.
  • Opció 2 (per Coll de Mu): Prenem el corriol direcció sud per baixar del cim de Sant Honorat, i al Coll de Sant Honorat girem a la dreta per tornar a Coll de Mu.

Cordada

Miquel Jordan i Jordi Ceballos

Enllaços

El Col·leccionista de Vies


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar