Inici ViesLleidaAlt UrgellSant Honorat Anglada-Muñoz-Pons a l’Agulla Geomètrica (Sant Honorat)

Anglada-Muñoz-Pons a l’Agulla Geomètrica (Sant Honorat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Anglada-Muñoz-Pons va ser oberta l’any 1972 per Josep M. Anglada, Miquel Muñoz i Jordi Pons, i es correspon amb la via normal a l’Agulla Geomètrica (també anomenada Fusell). La via es troba desequipada, l’únic equipament és un spit al cim que utilitzem per rapelar. Hem trobat una corda fixa a la base de l’agulla que permetia superar els 2 primers llargs fins al collet que forma l’agulla amb la paret, però estava podrida i la hem retirat. 

El primer llarg és una fàcil grimpada per una canal amb arbustos. El segon llarg supera un diedre força dret (molt útil un Camalot #4) i fa reunió a un arbre molt gros que més tard utilitzarem per rapelar. El tercer llarg és simplement una grimpada per una canal fins al collet. El darrer llarg és exposat, són uns 20 metres al voltant de IV grau amb roca precària i sense opcions de protecció. Al cim podem fer reunió a una savina o a 1 spit (des d’on posteriorment hem rapelat).

Orientació

Sud

Regulacions

La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació

Des de Peramola prenem la pista en direcció a Coll de Mu. Amb un 4×4 podrem arribar fins al mateix Coll de Mu (enllaç a Google Maps). Amb un cotxe normal millor deixar-lo en aquesta esplanada al costat de la Masia de Cal Torrent (enllaç a Google Maps), i allà prenem un agradable camí que en pocs minuts ens porta a Coll de Mu.

Un cop a Coll de Mu, voltem la Roca del Corb pel nord. Hi ha un moment que l’Agulla Geomètrica ens quedarà a la nostra esquerra al fons del barranc, però des del camí no es veu. Passem de llarg l’agulla, arribem al cartell indicador de l’Agulla del Corb, seguim encara uns metres més endavant i prenem un petit corriol que baixa a l’esquerra. Un cop al fons del barranc, anem uns 250 metres en direcció nord i arribem a l’agulla. 

Material

3 bagues, 3 cintes i un Camalot #4

Descens

Tres ràpels per la pròpia via (25+15+25)

Cordada

Ramon Hernández i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar