Inici ViesLleidaLa NogueraMont-roig Capitán Veneno a la Pala Alta (Mont-roig)

Capitán Veneno a la Pala Alta (Mont-roig)

per jordi.ceballos@gmail.com

Capitán Veneno va ser oberta l’any 1990 per Joan Escuer, Anna Jiménez, Pep Godoy i Eloi Saula.  Van anomenar a la via així perquè és com anomenaven de petit al Joan Escuer, que era molt mogut. De fet, “El Capitán Veneno” és una novel·la de Pedro Antonio de Alarcón publicada al 1881, que segurament la coneixien per la pel·lícula homònima de 1950, on van participar  Fernando Fernán Gómez i Sara Montiel, entre d’altres.

La via té dues parts clarament diferenciades, ja que els 2 primers llargs són de fissura amb autoprotecció, mentre que els 2 següents són de placa i es troben equipats. Tota la via va ser oberta per sota excepte el darrer llarg, on van preferir despenjar-se per dalt i així poder col·locar les assegurances al lloc més adient per a que quedés un bon llarg per a ser escalat en lliure.

Igual que la seva veïna “Suave es la Noche“, ens ha semblat una via també molt bona i del tot recomanable. De fet, hem fet les 2 vies seguides i ens han deixat unes sensacions molt similars, tot i que Capitán Veneno pica més de grau.

Orientació

Sud

Aproximació

Sortint de Balaguer, passem pel Monestir de les Avellanes, creuem Vilanova de la Sal i prenem una pista en direcció a l’Ermita de Montalegre. Amb un cotxe alt es pot arribar fins a Coll de Porta (enllaç a Google Maps), però compte que el darrer tram està en força mal estat. La via comença pocs metres a la dreta de Suave es la Noche.

Material

12 cintes i friends fins al Camalot #3. Tascons i estreps opcionals

Descens

Baixem pel camí en direcció est i arribem de seguida a Coll de Porta.

Cordada

Christian Ruiz, Ricard Montalà i Jordi Ceballos

Enllaços

Rocaineu


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar