Inici ViesLleidaLa NogueraVilanova de Meià Metal Gear a la Roca Alta (Vilanova de Meià)

Metal Gear a la Roca Alta (Vilanova de Meià)

per jordi.ceballos@gmail.com

Metal Gear va ser oberta el 14/2/2000 per Armand Ballart en solitari. Després d’escalar aquesta joia, ens traiem el barret davant el mestre Armand, i és que no deixa de sorprendre’ns la seva capacitat d’esprémer al màxim les possibilitats d’un pany de paret, obrint grans vies d’aventura amb un equipament mínim. 

En aquest cas, es tracta d’una via combinada prou exigent, on per passar haurem de donar la talla tant a nivell d’artifo com en lliure d’autoprotecció, i és que en tota la via només hi ha un total de 5 expansions i 2 pitons, i això és incloent reunions!  Patíem per si amb tant poc equipament podíem perdre el nord, però la línia és tant elegant i lògica que en cap moment hem dubtat del camí a seguir. 

El primer llarg és exposat, ja que després d’una grimpada d’uns 10 metres, de sobte la paret es posa dreta i cal superar un mur d’A2+ (podria ser A3 perfectament) amb 3 passos de plom força delicats. El tercer plom de la via ens ha saltat un cop havíem superat el pas, així que ara mateix cal posar-ne com a mínim un. Un cop superat aquest adrenalític primer llarg, ja ens podem oblidar de l’artifo i gaudir de l’escalada en lliure (6a obligat) per uns panys de roca sublim i de bon protegir. Tot i això, millor no guardar el martell al fons de la motxilla, ja que puntualment ens servirà per protegir algun pas o muntar reunions.   

Per cert, el nom de la via fa referència a la saga de Konami, que des del 1987 al 2018 van publicar un total d’onze videojocs diferents.

Orientació

Sud

Aproximació

Des de Vilanova de Meià seguim la carretera amunt uns 3 km i prenem la pista a l’esquerra cap a l’Ermita de Meià. Deixem enrere alguns trencalls i quan comencem a estar a prop de la Roca Alta, prenem una pista a la dreta. Amb un 4×4 es pot arribar fins a l’esplanada que hi ha a N 42º 00.999′ E 1º 00.541′ (enllaç a Google Maps).

Seguim la pista i de seguida un corriol evident s’enfila amunt. Un cop superat el Contrafort de la Roca Alta, prenem un corriol a la dreta que va planejant i ens permet recórrer tota la Roca Alta en pocs minuts. 

Material

15 cintes, friends fins al Camalot #1 (repetits fins al 0.75), 2 ploms, tricams, 6 pitons (2 V i 4 universals) i algo de fusta.

Descens

Caminant

Cordada

Edgar Tous i Jordi Ceballos

Enllaços

Terapia vertical
Penjant d’un fil


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar