Inici ViesLleidaLa NogueraVilanova de Meià Fred Tropical al Contrafort de la Roca Alta (Vilanova de Meià)

Fred Tropical al Contrafort de la Roca Alta (Vilanova de Meià)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Fred Tropical es troba al poc concorregut Contrafort de la Roca Alta, i ha estat oberta al gener de 2023 per Edgar Tous en solitari. Al llarg dels darrers mesos, l’Edgar ha obert un total de 9 vies al llarg del Contrafort, aprofitant les diferents línies naturals que restaven verges. He acompanyat a l’Edgar a fer la primera repetició de la via, i així ha aprofitat per afinar els graus en lliure.

La via és molt bona (especialment el magnífic segon llarg), però es tracta d’una via salvatge, exigent, obligada en un grau de 6a+ i on l’únic equipament és un pitó al segon llarg. Respecte als graus de la ressenya original, jo pujaria mig grau a tots els llargs. Trams de roca a controlar.

Orientació

Sud

Aproximació

Des de Vilanova de Meià seguim la carretera amunt uns 3 km i prenem la pista a l’esquerra cap a l’Ermita de Meià. Deixem enrere alguns trencalls i quan comencem a estar a prop de la Roca Alta, prenem una pista a la dreta. Amb un cotxe alt podem arribar fins a l’esplanada que hi ha a N 42º 00.999′ E 1º 00.541′ (enllaç a Google Maps).

Pugem una mica pel corriol i de seguida prenem un trencall a la dreta que ens permet accedir a la base del Contrafort de la Roca Alta. Resseguim la paret una bona estona (hi ha bon camí), desgrimpem un muret (ens podem ajudar amb una corda fixa) i arribem al pany de paret on es troba la via. Als primers metres cal enfilar-se per un arbre, i passar a la paret requereix de decisió, és un inici força rabiós que aviat et posa a lloc.

Material

10 cintes, friends fins al Camalot #3 (repetint Totem groc i lila). Opcionalment 2 universals mitjans

Descens

Al finalitzar el tercer llarg és recomanable fer reunió als primers arbres que trobem, ja que si seguim amunt tirarem pedres que van directes a la R2. Després podem triar entre fer un ràpel de 60 metres fins al terra i desfer el camí d’aproximació, o l’altra opció és grimpar uns metres fins dalt i així enllaçar amb alguna via de la Roca Alta.

Cordada

Edgar Tous i Jordi Ceballos

Enllaços

Penjant d’un fil


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar