Inici ViesLleidaLa NogueraVilanova de Meià Kriptonita a la Paret de Zaratustra (Vilanova de Meià)

Kriptonita a la Paret de Zaratustra (Vilanova de Meià)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Kriptonita va ser oberta el 3/5/2023 per Armand Ballart i Nandi Salas, que van tenir molt bon ull trobant aquesta línia verge a l’atapeïda Paret de Zaratustra. Ens ha semblat una via excel·lent, segurament de les millors d’aquesta paret. La via es troba poc equipada i obliga a escalar, però no és pas exposada, dóna força joc a l’auto-protecció. La roca és excel·lent en tot el recorregut i té un tacte boníssim!

A la ressenya original indiquen un pèndol al quart llarg però no cal fer-lo, és pot escalar bé fent un flanqueig finet al voltant de V+/6a. El grau obligat de la via és 6a.

Orientació

Sud-oest

Aproximació

Des de Vilanova de Meià anem carretera amunt, passem de llarg el trencall de la Font Blanca, i aparquem 500m abans del pàrquing de la Roca dels Arcs, concretament a una gran esplanada a la coordenada N 42º 01.350′ E 001º 02.093′ (enllaç a Google Maps).

Prenem el corriol que comença a la dreta de l’esplanada i anem resseguint la base de la paret. Quan arribem a l’alçada de la Txubaskos Baskos cal baixar una mica, ja que hem d’anar per sota del contrafort. Trobem un cable metàl·lic (on comença la Caipirinha) que no hem d’agafar, seguim uns metres més endavant fins arribar a l’alçada de la via (primera xapa visible a uns 4 metres de terra).

Material

8 cintes i friends fins al Camalot #0.75

Descens

Resseguim la carena a l’esquerra (oest) sense allunyar-nos gaire de la paret i anem a parar de nou a la carretera, a prop de l’esplanada on hem deixat el cotxe. 

Cordada

Edgar Tous i Jordi Ceballos

Enllaços

Teràpia Vertical


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar