Inici ViesLleidaLa NogueraVilanova de Meià De l’Spigolo a la Roca Alta (Vilanova de Meià)

De l’Spigolo a la Roca Alta (Vilanova de Meià)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via de l’Spigolo va ser oberta el 6/12/2003 per Armand Ballart i Jaume Clotet “Paca”. Es una via d’aventura que ha resultat més exigent del que esperàvem trobar. L’itinerari es troba poc equipat (3 expansions i 3 ponts de roca), i la primera reunió s’ha d’equipar. A tenir en compte que els graus de la ressenya original són clàssics i hi ha diversos trams de roca a controlar, segurament la via deu tenir poques repeticions.

Orientació

Sud

Aproximació

Des de Vilanova de Meià seguim la carretera amunt uns 3 km i prenem la pista a l’esquerra cap a l’Ermita de Meià. Deixem enrere alguns trencalls i quan comencem a estar a prop de la Roca Alta, prenem una pista a la dreta. Amb un cotxe alt podem arribar fins a l’esplanada que hi ha a N 42º 00.999′ E 1º 00.541′ (enllaç a Google Maps).

Seguim a peu per la pista, i de seguida un corriol evident s’enfila fins a l’inici del Diedre Farreny. Resseguim la paret cap a l’est fins que va perdent alçada, i l’Spigolo es troba just al mig entre el sector dret i l’esquerre de la Roca Alta.

Material

10 cintes i friends fins al Camalot #2 (repetits fins al 0.75). Opcionalment 3 pitons mitjans (2 universals i una U)

Descens

Grimpem per l’aresta fins arribar a la feixa, llavors resseguim la feixa cap a l’esquerra fins que trobem una reunió amb un parabolt i un pitó, des d’on fem un únic ràpel d’uns 35 metres.

Cordada

Edgar Tous i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar