Inici ViesLleidaLa NogueraVilanova de Meià Diedre Farreny a la Roca Alta (Vilanova de Meià)

Diedre Farreny a la Roca Alta (Vilanova de Meià)

per jordi.ceballos@gmail.com

El Diedre Farreny a la Roca Alta va ser obert l’any 1978 per Jordi Vidal i Jose Murciano, i és la gran clàssica de la Roca Alta. A l’obertura no van posar cap expansió, així que totes les xapes que hi ha actualment són afegides més tard. La via està oberta en memòria de Joan Enric Farreny, que va morir en un accident al Couloir de Gaube.

Es tracta d’una via molt guapa i variada que ressegueix l’evident diedre de principi a final, una via molt recomanable. Algun tram puntual està una mica polit, però en línies generals no és problema. Respecte a l’equipament, la via està poc equipada, però es pot protegir de conya amb flotants.

Orientació

Sud

Aproximació

Des de Vilanova de Meià seguim la carretera amunt uns 3 km i prenem una pista a l’esquerra (senyal que indica Ermita de Meià). Anem tirant una estona, deixant enrere alguns trencalls i quan comencem a estar a prop de la Roca Alta, prenem una pista a la dreta i aparquem a la esplanada que hi ha a N 42º 00.999′ E 1º 00.541′ (enllaç a Google Maps). Seguim a peu per la pista, i de seguida un corriol evident s’enfila fins a l’inici del Diedre Farreny.

Material

12 cintes, fissurers, 2 xapes recuperables, 3 bagues i friends fins al Camalot #3. Opcionalment un #4

Descens

Seguim fins al cim de la Roca Alta, i a la nostra esquerra tenim un collet per on baixa un camí empedrat que ens porta de nou al cotxe.

Cordada

Ricard Rofes, Miquel Jordan i Jordi Ceballos

Enllaços

Rocaineu


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar