Inici ViesLleidaLa NogueraRúbies Escenas de Matrimonio al Peladet de Rúbies

Escenas de Matrimonio al Peladet de Rúbies

per jordi.ceballos@gmail.com

Escenas de Matrimonio va ser oberta el 22/3/2009 per Javier Ballester “Batiste” i Estibaliz Casaiz. Es una via recomanable, amb bona roca i on destaquen especialment els dos primers llargs, que són els més mantinguts. L’itinerari es troba semi-equipat, però podem acabar de protegir amb flotants sense cap problema. Es una via ràpida, a combinar amb alguna altra del sector.

Orientació

Sud

Aproximació

  • Opció 1: Aquesta és la millor opció si no és ple hivern, ja que la pista pot estar glaçada. Des de Vilanova de Meià prenem la L-913 direcció nord, passem pel costat de la Roca dels Arcs i seguim carretera amunt. En total són uns 8 km fins que prenem una pista a l’esquerra (indicació Portella Blanca). Llavors fem uns 10 km per pista en bon estat. Al tram final la pista fa una baixada que potser després tindrem problemes per pujar amb el cotxe, és millor aparcar abans (enllaç a Google Maps). Seguim la pista fins a la Portella Blanca, on girem a l’esquerra i baixem direcció al poble abandonat de Rúbies fins que en un cert moment deixem el corriol i anem cap a la paret. La via comença a un diedre que hi ha uns 10 metres a l’esquerra de l’evident llastra de la Guineu Lliure, hi ha una fletxa fletxa picada a peu de via.
  • Opció 2: Si estem en ple hivern, aquesta és l’opció més recomanable. Des de Vilanova de Meià prenem la L-913 direcció nord, i als 3 km prenem una pista a l’esquerra. Passem pel costat de l’Ermita de Meià i acabem arribant al poble abandonat de Rúbies (enllaç a Google Maps). Prenem el corriol amunt cap a les parets i la resta d’aproximació està explicada al punt anterior.

Material

12 cintes, friends fins al Camalot #2 i tascons petits

Descens

Seguim la carena en direcció est fins a la Portella Blanca i tornem al cotxe.

Cordada

Cisco Figueroa i Jordi Ceballos

Enllaços

Desventuras y Milagros


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar