Inici EscaladesLa NogueraVilanova de Meià Xavi Teixidó al Peladet de Rúbies

Xavi Teixidó al Peladet de Rúbies

per admin

Via dedicada a Xavi Teixidó (conegut com a “Teixi”), un bon escalador que va perdre la vida l’any 2005 quan en companyia de Pau Barrios intentaven la Integral de Peuterey, i van ser arrossegats pel despreniment d’un serac. La via es troba en un lloc molt perdut i salvatge, on tindrem tranquil·litat assegurada. La via està poc equipada, i l’aproximació i descens no són precisament un passeig, així que en conjunt viurem un bonic dia d’aventura.

La roca a la part de baix és excel·lent, però compte a les darreres tirades, que hi ha algun bloc que belluga i està poc sanejat. La primera reunió és comuna amb l’Esperó Therion, que va ser oberta un any abans pel Paca i el Pelut.

Orientació:  Sud-oest

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Des de Vilanova de Meià anem per la L-913 direcció nord, i als 3 km prenem una pista a l’esquerra, que passa pel costat de l’Ermita de Meià. Seguim la pista una bona estona, i uns 100m abans d’arribar al poble abandonat de Rúbies, prenem una pista a l’esquerra i la seguim fins que poguem, amb un 4×4 podríem aparcar a la coordenada N 42º 01.715′ E 0º 54.009′ (enllaç a Google Maps). Des d’allà, baixem fins a la Canal de la Lloba. Remuntem la canal uns 10 min fins a un trencall a l’esquerra (fita visible). Ens situem per sobre d’una franja de roca grisa, i flanquegem un bon tros a l’esquerra. Peu de via evident en una petita cova, hi ha 3 ponts de roca seguits.

Material:  12 cintes, friends fins al Cam #4, algun tascó petit, 3 bagues

Descens:  Seguim la carena en direcció Est fins arribar a la Canal de la Lloba. Baixem per la banda dreta de la canal, fem un ràpel d’uns 25m a mitja canal (potser es pot evitar). Un cop haguem baixat tota la canal, caldrà remuntar fins al cotxe.

Cordada:  Josep Santasusana, Mateu Maglia i Jordi Ceballos

També et pot interessar