Inici ViesLleidaLa NogueraRúbies Xavi Teixidó al Peladet de Rúbies

Xavi Teixidó al Peladet de Rúbies

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Xavi Teixidó va ser oberta l’any 2006 per Jordi Marmolejo i Ferran Ullastre, i està dedicada a Xavi Teixidó “Teixi”, que va perdre la vida l’any 2005 quan en companyia de Pau Barrios intentaven l’Integral de Peuterey i van ser arrossegats pel despreniment d’un serac.

La via es troba en un lloc molt perdut i salvatge, on tindrem tranquil·litat assegurada. La via està poc equipada, i l’aproximació i descens no són precisament un passeig, així que en conjunt viurem un bonic dia d’aventura. La roca a la part de baix és excel·lent, però compte als darrers llargs, que hi ha algun bloc que belluga i està poc sanejat. La primera reunió és comuna amb l’Esperó Therion, que va ser oberta un any abans pel Paca i el Pelut.

Orientació

Sud-oest

Aproximació

Des de Vilanova de Meià anem per la L-913 direcció nord, i als 3 km prenem una pista a l’esquerra, que passa pel costat de l’Ermita de Meià. Seguim la pista una bona estona, i uns 100m abans d’arribar al poble abandonat de Rúbies, prenem una pista a l’esquerra i la seguim fins que puguem, amb un 4×4 podríem aparcar a la coordenada N 42º 01.715′ E 0º 54.009′ (enllaç a Google Maps).

Des d’allà, baixem fins a la Canal de la Lloba. Remuntem la canal uns 10 min fins a un trencall a l’esquerra (fita visible). Ens situem per sobre d’una franja de roca grisa, i flanquegem un bon tros a l’esquerra. Peu de via evident en una petita cova, hi ha 3 ponts de roca seguits.

Material

12 cintes, friends fins al Camalot #4, algun tascó petit, 3 bagues

Descens

Seguim la carena en direcció Est fins arribar a la Canal de la Lloba. Baixem per la banda dreta de la canal, fem un ràpel d’uns 25m a mitja canal (potser es pot evitar). Un cop haguem baixat tota la canal, caldrà remuntar fins al cotxe.

Cordada

Josep Santasusana, Mateu Maglia i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar