Inici ViesLleidaLa NogueraRúbies Dos birres i unes braves al Peladet de Rúbies

Dos birres i unes braves al Peladet de Rúbies

per jordi.ceballos@gmail.com

La via “Dos birres i unes braves” va ser oberta l’any 2010 per Antxi Cradús i Llorenç Vallès, creadors de la web kutrescaladors. Ens ha semblat una via molt recomanable, amb molts trams de franges horitzontals per gaudir de valent!

L’anècdota del dia ha estat que al pàrquing ha arribat un pastor amb un bon ramat d’ovelles. Ha resultat que el seu pare havia viscut a Rúbies, amb el que ens ha explicat la història del poble i la seva decadència final. Casualitats com aquesta no passen tots els dies!

Orientació

Sud

Aproximació

  • Opció 1: Aquesta és la millor opció si no és ple hivern, ja que la pista pot estar glaçada. Des de Vilanova de Meià prenem la L-913 direcció nord, passem pel costat de la Roca dels Arcs i seguim carretera amunt. En total són uns 8 km fins que prenem una pista a l’esquerra (indicació Portella Blanca). Llavors fem uns 10 km per pista en bon estat. Al tram final la pista fa una baixada que potser després tindrem problemes per pujar amb el cotxe, és millor aparcar abans (enllaç a Google Maps). Seguim la pista fins a la Portella Blanca, on girem a l’esquerra i baixem direcció al poble abandonat de Rúbies fins que en un cert moment deixem el corriol i anem cap a la paret. El peu de via el podem identificar per la fissura inicial i la primera assegurança visible.
  • Opció 2: Si estem en ple hivern, aquesta és l’opció més recomanable. Des de Vilanova de Meià prenem la L-913 direcció nord, i als 3 km prenem una pista a l’esquerra. Passem pel costat de l’Ermita de Meià i acabem arribant al poble abandonat de Rúbies (enllaç a Google Maps). Prenem el corriol amunt cap a les parets i la resta d’aproximació està explicada al punt anterior.

Material

10 cintes, friends fins al Camalot #1, una baga llarga i un estrep.

Descens

Seguim la carena en direcció est fins a la Portella Blanca i tornem al cotxe.

Cordada

Cisco Figueroa i Jordi Ceballos

Enllaços


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar