Inici ViesLleidaLa NogueraRúbies Forat de la Pera al Peladet de Rúbies

Forat de la Pera al Peladet de Rúbies

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Forat de la Pera va ser oberta l’any 2005 per Joan Vilà. Es troba pràcticament equipada i la roca és excel·lent. Es una via on totes les tirades són xules, destacant especialment la segona i tercera, que són més mantingudes. En conjunt ens ha semblat una de les vies més bones del sector, ben recomanable. Es una via ràpida, a combinar amb alguna altra.

Orientació

Sud

Aproximació

  • Opció 1: Aquesta és la millor opció si no és ple hivern, ja que la pista pot estar glaçada. Des de Vilanova de Meià prenem la L-913 direcció nord, passem pel costat de la Roca dels Arcs i seguim carretera amunt. En total són uns 8 km fins que prenem una pista a l’esquerra (indicació Portella Blanca). Llavors fem uns 10 km per pista en bon estat. Al tram final la pista fa una baixada que potser després tindrem problemes per pujar amb el cotxe, és millor aparcar abans (enllaç a Google Maps). Seguim la pista fins a la Portella Blanca, on girem a l’esquerra i baixem direcció al poble abandonat de Rúbies fins que en un cert moment deixem el corriol i anem cap a la paret. La via es troba a l’esquerra de la via Directa (diedre evident, primer bolt visible ) i a la dreta de la via de la Terra (pitó amb una baga blava). 
  • Opció 2: Si estem en ple hivern, aquesta és l’opció més recomanable. Des de Vilanova de Meià prenem la L-913 direcció nord, i als 3 km prenem una pista a l’esquerra. Passem pel costat de l’Ermita de Meià i acabem arribant al poble abandonat de Rúbies (enllaç a Google Maps). Prenem el corriol amunt cap a les parets i la resta d’aproximació està explicada al punt anterior.

Material

12 cintes i friends fins al Camalot #1

Descens

Seguim la carena en direcció est fins a la Portella Blanca i tornem al cotxe.

Cordada

Josep Santasusana, Joan Brunet i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar