Inici ViesLleidaLa NogueraRúbies David Duaigües al Peladet de Rúbies

David Duaigües al Peladet de Rúbies

per jordi.ceballos@gmail.com

Oberta l’any 2009 per Joan Cauvet, Jordi Mercadé, Enric Ballesté, Xavi Gibert, David Garcia i Dani Pouget. La via està dedicada al bomber David Duaigües, que va perdre la vida al juliol de 2009 a l’incendi d’Horta de Sant Joan, on també van morir els seus companys Ramon Espinet, Jaume Arpa, Pau Costa i Jordi Moré, tots ells del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) de Lleida.

Es una via ben recomanable, variada, mantinguda i amb bona roca. Al llarg del recorregut hi ha diversos trams molt guapos, llàstima que li manca ambient i la feixa li trenca la continuïtat. El quart llarg és ben atlètic i espectacular. El grau obligat és V+/6a.

Orientació

Sud

Aproximació

  • Opció 1: Aquesta és la millor opció si no és ple hivern, ja que la pista pot estar glaçada. Des de Vilanova de Meià prenem la L-913 direcció nord, passem pel costat de la Roca dels Arcs i seguim carretera amunt. En total són uns 8 km fins que prenem una pista a l’esquerra (indicació Portella Blanca). Llavors fem uns 10 km per pista en bon estat. Al tram final la pista fa una baixada que potser després tindrem problemes per pujar amb el cotxe, és millor aparcar abans (enllaç a Google Maps). Seguim la pista fins a la Portella Blanca, on girem a l’esquerra i baixem direcció al poble abandonat de Rúbies fins que en un cert moment deixem el corriol i anem cap a l’esperó. El primer contrafort podem pujar-lo fent el primer llarg de la via Festival Eròtic o grimpant per la canal de la dreta. Fletxa gravada a peu de via.
  • Opció 2: Si estem en ple hivern, aquesta és l’opció més recomanable. Des de Vilanova de Meià prenem la L-913 direcció nord, i als 3 km prenem una pista a l’esquerra. Passem pel costat de l’Ermita de Meià i acabem arribant al poble abandonat de Rúbies (enllaç a Google Maps). Prenem el corriol amunt cap a les parets i la resta d’aproximació està explicada al punt anterior.

Material

12 cintes, tascons i friends fins al Camalot #3

Descens

Seguim la carena en direcció est fins a la Portella Blanca i tornem al cotxe.

Cordada

Josep Santasusana, Joan Brunet i Jordi Ceballos

Enllaços


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar