Inici ViesBarcelonaMontserratSant Jeroni CADE a la Paret de Diables (Montserrat)

CADE a la Paret de Diables (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La CADE a Diables va ser oberta l’any 1970 per Xavier Pérez Gil, Emili Gil i Ramon Galí. Aquesta va ser la segona via de la paret, després de la Lluís Creus que havia estat oberta al 1955.

Es una via amb un recorregut molt elegant, una via imprescindible de Montserrat Nord. La via es troba reequipada amb parabolts, i està alliberada amb un grau de 7c (fer els llargs de dalt en lliure ha de ser tot un espectacle!)

Orientació

Est

Aproximació

Des de Santa Cecília (enllaç a Google Maps) prenem el GR en direcció al Monestir. Quan arribem a l’alçada de la Paret de Diables, on el camí s’eixampla (uns metres abans d’una antiga carbonera) trobem un corriol en direcció a la paret. Grimpem un ressalt i, poc abans d’arribar a la paret, anem a la dreta fins arribar a peu de via. Si hem pujat massa i estem al peu de la GAM, haurem d’anar a la dreta i baixar per una corda fixa. El primer llarg és de segon grau per una placa tombada amb tendència a l’esquerra fins arribar a l’arbre.

Material

Friends fins al Camalot #3 (opcionalment repetir 0.5 i 0.75), fissurers petits, 20 cintes, algun cordino, 2 bagues i estreps

Descens

Un cop acabada la via, encara cal fer uns 3 llargs de grimpada fins al cim de Diables. Un cop a dalt, anem a cercar un petit corriol en direcció sud, fem una desgrimpada, i de seguida estem al camí.

Cordada

Josep Santasusana i Jordi Ceballos

Enllaços

La Cordada Centenària


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar