Inici EscaladesMontserratSant Jeroni CADE a la Paret de Diables (Montserrat)

CADE a la Paret de Diables (Montserrat)

per admin

La primera via de la Paret de Diables va ser la Lluís Creus (1955) dels TIM de Sabadell, i van haver de passar 15 anys fins que al 1970 es va obrir la segona via de la paret, que va ser la CADE. Totes dues vies tenen molt bon ambient, però mentres la Lluís Creus em va semblar una via més salvatge i de batalla, la CADE en canvi és un recorregut molt elegant, una imprescindible de Montserrat Nord. La CADE es troba reequipada amb parabolts, i està alliberada amb un grau de 7c, fer les tirades de dalt en lliure ha de ser tot un espectacle!

Orientació:  Est

Regulacions:  L’escalada a Montserrat està regulada, consultar la web del Patronat

Aproximació:  Des de Santa Cecília (enllaç a Google Maps) prenem el GR direcció al Monestir. Quan arribem a l’alçada de la Paret de Diables, on el camí s’eixampla (uns metres abans d’una antiga carbonera) trobem un corriol en direcció a la paret. Grimpem un ressalt, i poc abans d’arribar a la paret, anem a la dreta fins arribar a peu de via. En cas que haguem pujat massa i estiguem al peu de la GAM, haurem d’anar a la dreta, baixar per una corda fixa i anar encara uns metres a la dreta. La primera tirada és de segon grau per una placa tombada, i anant amb tendència a l’esquerra acabem arribant a un arbre evident on fem la R0.

Material:  Friends fins al Cam #3 (opcionalment repetir 0.5 i 0.75), tascons petits, 20 cintes, algun cordino, 2 bagues i estreps

Descens:  Un cop acabada la via pròpiament dita, encara hem de fer unes 3 tirades de grimpada fins al cim de Diables. Un cop dalt, anem a cercar un petit corriol en direcció sud, fem una desgrimpada, i de seguida estem al camí.

Cordada:  Josep Santasusana i Jordi Ceballos

També et pot interessar